Három új “főállású angyal” kezdi meg tevékenységét

A hagyományos, fenntartható életmód népszerűsítése, a jelnyelv széles körű megismertetése és a mélyszegénységben élő gyermekek tanulásának támogatása a három új "főállású angyal" missziója.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 25. Gyarmati Orsolya

A hagyományos, fenntartható életmód népszerűsítése, a jelnyelv széles körű megismertetése és a mélyszegénységben élő gyermekek tanulásának támogatása a három új “főállású angyal” missziója.


A három idei angyalt – Lipcseiné Takács Nórát, Weisz Fannit és Lencse Mátét – 120 pályázó közül, mintegy 20 ezer Facebook-szavazat alapján, állásinterjúk során választotta ki a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma és a külső szakértőkből álló szakmai zsűri – olvasható a mobilkommunikációs cég MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, Magyarországon az iskolás korú gyermekek közel egynegyede küzd teljesítményzavarral. Különféle eredetű problémáikra a hagyományos oktatási rendszer nem vagy csak korlátozottan képes megoldást nyújtani. Egyre nagyobb tehát a társadalmi igény arra a tudásra, azon újításokra – beleértve a mobiltechnológiai újításokat is – amelyekkel a civil szervezetek támogathatják, kiegészíthetik a gyermekek nevelését. Idén három olyan programot támogat az alapítvány, amelyek közös célja, hogy tágítsák az iskolai kereteket és színesítsék az oktatást, jelentős lépést téve az esélyegyenlőség megteremtése felé.

Lipcseiné Takács Nóra szociológus, agrármérnök-tanár a Magyar Műhely Alapítvány munkáját segíti. Programjának célja, hogy a vidéki fiatalok között minél szélesebb körben népszerűsítse a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat és általuk hosszú távon akár alternatív jövedelemforrási lehetőséget is teremtsen.

Weisz Fanni a Hallatlan Alapítvány munkáját segíti. Tudva, hogy a siket gyermekek 93 százaléka halló családokban születik, legfontosabb célja, hogy minden siketen született gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével.

Lencse Máté, az ELTE PPK oktatója és doktorandusz hallgatója egy éven keresztül koordinátorként segíti majd az Igazgyöngy Alapítvány Toldon folytatott munkáját, valamint a berettyóújfalui kistérségben élő hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását.

A főállású angyal programot 2008-ban indította a mobilkommunikációs cég.