Hat jel, hogy a házasságod sokáig fog tartani

Hat nő adott különös választ arra, mitől működik a házasságuk. Olyan pontokat olvashattok alább, amelyek bizonyítják: jó helyen vagy, jó társad van!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. szeptember 16. Gyarmati Orsolya

Hat nő adott különös választ arra, mitől működik a házasságuk. Olyan pontokat olvashattok alább, amelyek bizonyítják: jó helyen vagy, jó társad van!


1. „Amikor valami furcsa történik velem, mindig a férjem az első, akinek el akarom mondani a dolgot.” (Erin).

A jól működő párok a partnerüket egyben a legjobb barátjuknak is tekintik. Ha rendszeresen megosztjuk a másikkal a velünk történő napi eseményeket, az szorosabbá teszi a kapcsolatot.

2. „Noha nem 50-50 százalékban osztjuk fel magunk között a teendőket, azt pontosan tudjuk, hogy egy csapatban vagyunk.” (Amanda).

A szakemberek szerint nem is kell pont a „középvonalnál” megosztani a feladatokat ahhoz, hogy egy pár jól tudjon együttműködni. Ami számít, hogy mindenki kivegye a részét a teendőkből, ki ebből, ki abból.

3. „Még most is meg tud lepni. Nemrég egy bulin voltunk, ahol váratlanul felugrott és elénekelte, a Ring of Fire-t. Sosem tudtam, hogy ilyen jó hangja van!” (Aurea)

Az nyilvánvaló, hogy a komoly, nagy titkok elhallgatása nem igazán tesz jót egy kapcsolatnak, ám a kicsik – mint például megtanulni szteppelni az unokatestvérünk esküvőjére, vagy titokban pénzt félretenni a nyaralásra – kimondottan frissítően hathatnak. Ha túl jól ismerünk valakit, az bizony könnyen megölheti a romantikát.

4. “Senki nem tud jobban feldühíteni, mint a férjem – még az anyámnál is jobban – mégis: ha újra kezdhetném, akkor is őt választanám.” (Becka)

Egy normális párkapcsolatban mindkét fél pontosan tudja, melyek a másik gyenge pontjai. És időnként muszáj vitázni, veszekedni, hogy kiadjuk a bennünk lévő feszültséget. A lényeg nem az, hogy mindig mosolyogjunk, hanem az, hogy ne tartsuk a haragot. Ha egyszer kimondtuk, amit akartunk, igyekezzünk minél hamarabb megbeszélni és feloldani a helyzetet.

5. „Együtt éltük át életünk legrosszabb pillanatait, de mindig sikerült a legjobban kijönni belőlük.” (Amina)

Noha az esküvői fogadalomban ott van az is, hogy a nehéz időkben is kitartunk egymás mellett, erről könnyen elfeledkezünk időnként. Pedig a 110 százalékos elkötelezettség a minimum…

6. „Mellette sosem unatkozom – még akkor sem, ha gyomlálunk a kertben.” (Krissy)

A kutatások azt jelzik, hogy azok a párok, akik sokféle dolgot csinálnak együtt – legyenek azok akár a leghétköznapibb elfoglaltságok – illetve azok, akik sok új tevékenységet próbálnak ki együtt, sokkal boldogabbak.

Forrás: Good House Keeping