Hét sokkoló idézet a Planned Parenthood alapítójától

A rasszizmus legegyértelműbb jelenlétét Amerikában ma a Planned Parenthood abortuszklinikák működési alapelve jelzi. Íme néhány sokkoló kijelentés az abortuszgyár alapítójától.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. március 03. Gyarmati Orsolya

A rasszizmus legegyértelműbb jelenlétét Amerikában ma a Planned Parenthood abortuszklinikák működési alapelve jelzi. Íme néhány sokkoló kijelentés az abortuszgyár alapítójától.


 „Nem akarjuk, hogy kiszivárogjon, hogy ki akarjuk irtani a néger lakosságot.”  – Margaret Sanger, a Planned Parenthood alapítója, 1939

Mint Amerika legnagyobb abortuszgyár-láncának alapítója, Margaret Sanger ideológiája az eugenikán alapult, azon, hogy bizonyos embercsoportokat etnikai hovatartozásuk alapján ki kell irtani. Sanger úgy vélte, a sterilizáció a legjobb módja annak, hogy egyes csoportok eltűnjenek, míg más, jó kvalitásokkal rendelkező emberből minél több szülessen. Ő a megoldást abban látta, ha minden kisebbséget, fogyatékost és gyengét eleve kiirtanának, még mielőtt megszülethetne.

Tragikus módon Sanger szelleme a mai napig köztünk él, A Guttmacher Intézet szerint a Planned Parenthood klinikákat leginkább olyan környékeken nyitják meg, ahol elsősorban kisebbségi csoportok, színesbőrűek laknak. A klinikák kampányaikkal előszeretettel célozzák meg őket, s az abortusz jelenleg az egyik vezető halálok a fekete közösségekben.

„Elfogadtam a Ku Klux Klán női tagozatának meghívását.” – Margaret Sanger 1926-ban találkozott a hírhedt, szélsőséges és gátlástalan, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető, a színesbőrűeket üldöző és tagjaikat módszeresen legyilkoló csoport egyik vezetőjével.

„Emberi gyomok ők, akiknek sosem lett volna szabad megszületniük.” – Így vélekedett Sanger a szegényekről, a bevándorlókról.

„A születésszabályozás az emberiségbe nem illők kigyomlálása.” – Sanger írásaiban rendszeresen megemlíti, hogy a születésszabályozás egy „tisztább faj” létrehozásában segít.

„Az, hogy eddig nem sikerült szegregálnunk a folyamatosan szaporodó emberi hulladékokat, azt mutatja, hogy milyen szentimentálisak voltunk. Mi fizetünk egy örökké növekvő számú embercsoportért, akiknek soha nem lett volna szabad megszületniük.”

„Úgy gondolom, hogy a világban a legnagyobb bűn, hogy gyerekeket szülnek benne.” 1957-ben Mike Wallace interjút készített Sangerrel, aki ország-világ előtt kijelentette: egy családban nem  lehet rosszabbat elképzelni a gyerekvállalásnál. (Sanger természetesen az általa kiirtandó emberek gyerekeire gondolt.)

„Az a véleményem, hogy nem kellene több gyereknek megszületnie.” ­ 1947-ben Sanger egy másik interjúban arról beszélt, hogy a harmadik világ-béli nőket teljesen meg kellene fosztani a szaporodás lehetőségétől, s azt is hozzátette: ezt a gondolatot intelligensnek, praktikusnak és humánusnak tartja.

Forrás: liveactionnews