Hétfőn indul a gyerekbarát YouTube

A videómegosztót így a 13 évesnél fiatalabb korosztály is biztonságosan használhatja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 20. Gyarmati Orsolya

A videómegosztót így a 13 évesnél fiatalabb korosztály is biztonságosan használhatja.


Hétfőtől elindul a YouTube gyerekbarát változata – egyelőre csak androidos mobilkészülékeken és az Egyesült Államokban. Így a 13 évesnél fiatalabbak igényeinek megfelelően, biztonságosan tudják használni a videomegosztót.

Hogy ez a gyakorlatban pontosan mit jelent, még nem lehet tudni. A videomegosztó kinézete biztosan változik, de az elérhető adatokat is szabályoznák a YouTube Kids appon belül. “Most a kislányom ha beüti a keresőbe hogy ‘vonatok’, remélve, majd a Thomas gőzmozdony rajzfilmsorozatról kap találatokat, az Amtrak amerikai vasúttársaságról fog információkat látni” – magyaráztaPavni Diwanji, a cég fejlesztőmérnöke.

A megfelelő tartalom érdekében olyan partnerekkel léptek együttműködésre, mint a főleg Amerikában ismert Jim Henson TV, a DreamWorks, a National Geographic és egy sor híres YouTube-csatorna tulajdonos. Emellett olyan oldalakat és listákat is összeállítanak a gyerekeknek, ahol könnyebben meg tudják találni kedvenc meséiket, dalokat, vagy oktató, játékos fejlesztő előadásokat nézhetnek meg.