Hétköznapi hősök egy jó ügyért

Tudtad, hogy egy hétköznapi hős vagy? Hős vagy mikor a beteg gyermeked mellett ébren töltöd az éjszakát majd dolgozni mész. Követendő példa vagy, mikor az utcán pénzt adsz egy rászorulónak. De lehetsz követ is, ha...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. április 08. Csontos Dóra

Tudtad, hogy egy hétköznapi hős vagy? Hős vagy mikor a beteg gyermeked mellett ébren töltöd az éjszakát majd dolgozni mész. Követendő példa vagy, mikor az utcán pénzt adsz egy rászorulónak. De lehetsz követ is, ha…


…ha kiállsz egy olyan jó ügy mellett, amiben hiszel. Miről is van szó?

A jóügyekért.hu 2013 nyarán kezdte el működését olyan szakemberek közreműködésével, akik komoly non-profit szervezeti háttérrel és tudással rendelkeznek. A portál célja az, hogy a jó ügyeket összehozza a segíteni- és tennivágyókkal. Eddig 26 jó ügy került támogatásra, 343 kampány folyt ezekért az ügyekért és több mint 13 millió forint adományt sikerült közös erővel gyűjteni.

“Mit tehetek én?”

Eldöntheted, hogy “csak” adományozol -ami tegyük hozzá, nagyszerű dolog- vagy követe leszel egy eseménynek. Ha Követ szeretnél lenni, akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani egy jó ügyet és vállalnod egy feladatot, amit megteszel. Az a legjobb, hogy nem kell egyedül vállalnod semmit, nyugodtan megkérheted a barátnőidet vagy a haverokat, hogy támogassanak a kitűzött célodban. Ha létrehoztad a saját követői oldalad, leírhatod, hogy miért lettél az adott jó ügy követe és miért gondolod azt, hogy másoknak is támogatniuk kellene. Ezután már csak meg kell osztanod a célod, hogy a többiek is részesei legyenek.

Ha szeretnéd tudni, hogy mely jó ügyeknek lehetsz a követője, akkor itt megnézheted. Megéri követnek lenned, mert így te is megtapasztalhatod, milyen kiváló eredményeket érhetnek el együtt a segítőkész emberek. Fontos tudnod, hogy semmilyen kötelezettséggel nem jár a vállalásod!

Ebből a videóból megtudhatod, mit kell a követté váláshoz tenned:

Egy jó ügy…

Egy jó ügy lehet bármi, ami a non-profit szervezet céljait támogatja, például esélyegyenlőséggel, egészségüggyel valamint szociális ügyekkel kapcsolatos. Történhet továbbá gyűjtés oktatás, sport, kultúra vagy környezetvédelem támogatására is. A legközelebbi esemény, amin részt vehetsz a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála május 17-én. Itt például már megjelent egy jó ügy: Adománygyűjtés a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött osztálya számára. Ha kétkedés lenne benned azzal kapcsolatban, hogy a pénzed oda kerül-e, ahova tényleg szántad, most megnyugodhatsz. Az oldalon ugyanis van lehetőséged arra, hogy nyomon kövesd a pénzed útját.

Miért jó?

  • Azért mert közvetlenül oda jut a pénzed, ahova tényleg szánod.
  • Te választhatod ki, hogy kit szeretnél és milyen összeggel támogatni.
  • Saját céloddal motiválhatsz másokat! 

A videóban megnézhetitek, hogyan működik a jóügyekért.hu