Hétvégi programok kicsiknek, nagyoknak

Szép tavaszi hétvégénk lesz, irány a természet és a tartalmasabbnál tartalmasabb programok!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 06. Vajda Boglárka

Szép tavaszi hétvégénk lesz, irány a természet és a tartalmasabbnál tartalmasabb programok!


1.    Tematikus hétvégék, programok a Természet Házában

2016. 05. 07. Gyenesdiás – Természet Háza

Tematikus hétvégi programok, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várja a Természet Háza Látogatóközpont az érdeklődőket
További információ: Természet Háza

2.    Floralia – Tavaszünnep Gorsiumban

2016. május 7-8.

Flora temploma felszentelésének ünnepe a tavasz köszöntése volt az antik Rómában. A kétnapos rendezvény programpalettáját császári bevonulás, gladiátorjáték, korhű felvonulás, római lakoma, ókori témájú gyermekjátékok és kézműves vásár, gladiátoriskola, római kori esküvő és divatbemutató színesíti.
További információ: Gorsium

3.    Debreceni Tavaszi Országos Kirakodóvásár 2016

2016. május 7-8.

A vásáron színes kézműves portékák és a modern trend árucikkei közül válogathatnak a látogatók. A Tavaszi Országos Kirakodóvásáron közel 1200 árus kínálja termékét, melyek között remélhetőleg többségben lesznek az értéket képviselő darabok. Sajtok, rétesek, kemencés kenyérlángos, jóféle házikolbász és kiváló minőségű hazai borok, pálinkák teszik még kellemesebbé a piac hangulatát.

További információ: Debreceni Tavaszi Kirakodóvásár

4.     Gizella Napok – Művészeti Fesztivál Veszprém

2016. 05. 05-08

Csaknem egy hetet felölelő, ingyenesen látogatható rendezvény. A „Királynék városa” ünnepli az első magyar királynét, államalapító Szent István királyunk feleségét, Boldog (Bambergi) Gizellát. A város több pontján és a Várban középkori várjátékok, családi- és gyermekprogramok, koncertek, népművészeti kirakodóvásár, és számos művészeti esemény várja az érdeklődőket.

További információ: Gizella Napok