Hogy ne legyen több autóban hagyott kisgyerek

Sajnos hétről hétre hallunk olyan szörnyű esetekről, amikor gyerekeket a tűző napon álló autóban hagynak. Nem szeretünk erről hallani, de muszáj róla beszélni. Mert soha egyetlen szülő sem gondolja azt, hogy vele ilyen előfordulhat – és mégis: csak Amerikában évente 37 kisgyerek hal meg ilyen módon. Itt van néhány tanács, amit ha megfogadunk, elkerülhetjük a tragédiát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 17. Családháló

Mindig zárd be az autót, a kulcsokat pedig tedd biztonságos helyre

Mi történik az autókulccsal, amikor hazaérünk? Az asztalra dobjuk? Vagy felakasztjuk a kulcstároló szekrénykébe? Ezentúl tegyük el szem elől. Egy kisgyerek számára a kulcsok mindig nagyon érdekesek – egy pillanat alatt megkaparintják a hanyagul ledobott autókulcsot is, majd önmagát zárja be anélkül, hogy a szülő egyáltalán észrevenné, hogy hová tűnt a kicsi. Mire pedig észbe kap, már meg is van a baj.

Tegyél valami fontosat a hátsó ülésre!

Telefon, pénztárca, lakáskulcs – ha ezeket a hátsó ülésre teszed, egészen biztosan hátra fogsz fordulni értük, mielőtt kiszállnála az autóból. Így biztosan nem fogod otthagyni a gyerekedet sem.

Használj alkalmazást!

Van egy sor olyan app, ami az autóban hagyós tragédiák ellen fejlesztettek ki. Ilyen például a Waze, a Baby on Board, vagy a Kars 4 Kids Safety app

 Ha babát látsz egy parkoló autóban egyedül, hívj segítséget!

Ha kint 25 fok felett van a hőmérséklet és meglátod, hogy egy parkoló autóban egy kisgyerek van egyedül, ne kezdj el azon tépelődni, vajon beleavatkozhatsz-e mások életébe. Ne húzd az időt azzal sem, hogy megpróbálod megtalálni a gyerek szüleit a bevásárlóközpontban, mert az a pár perc végzetes lehet. Tégy meg mindent, hogy a gyereket kiszabadítsd az autóból.

via