Hogy töltsük el kreatívan az időt gyerekekkel? 

Sok elfoglalt szülő számára minőségi időt együtt tölteni a gyerekeikkel kimondottan nagy kihívást jelent. Íme néhány tipp blogoló anyukáktól, amelyek segítségével mindez mégis sikerülhet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. november 05. Gyarmati Orsolya

Sok elfoglalt szülő számára minőségi időt együtt tölteni a gyerekeikkel kimondottan nagy kihívást jelent. Íme néhány tipp blogoló anyukáktól, amelyek segítségével mindez mégis sikerülhet.


1. Viszlát figyelemelterelő kütyük

Cathy, a Nurture Store bloggere így ír: “Amikor a gyerekek hazajönnek a suliból, elteszem a telefonomat és a laptopomat és kizárólag rájuk figyelek.”

“Ahogy a gyerekeim egyre nagyobbak lesznek, mind több időt töltenek el önállóan. Nincs már szükségük arra, hogy folyamatosan a rendelkezésükre álljak. Éppen ezért igyekszem minél kevesebb “kütyüvel” megoldani a hétköznapokat, hogy ha mégis úgy adódna, bármikor odajöhessenek hozzám egy kis beszélgetésre”, meséli Jennifer a Kitchen Counter Chronicle írója.

2. Lopott percek

“Az a tapasztalatom, hogy sokszor egy 5-10 perces spontán, titkos beszélgetés rengeteget jelenthet.”, véli Maggy a Red Ted Art-tól.

“Valahányszor egészet üt az óra, megöleljük egymást. Remek módja ez annak, hogy legalább röviden kifejezzük az egymás iránt érzett szeretetünket”, mondja Rachel a Quirky Momma Kids Activities Blog szerzője.

3. Napi gyakorlat

“Úgy döntöttem, minden nap lesz néhány percünk, ami csak kettőnkről szól a lányommal, Chanellel”, írja  Angelique az Angelique Felix írója.

“Valahányszor a kisfiam arra kér, figyeljek rá, igyekszem megtenni, hiszen pontosan tudom, milyen gyorsan felnő egy gyerek”, véli Joyce a Dinosaurs and Octupuses bloggere.

4. Bevonás

“Ha el kell menned a zöldségeshez, vondd be a gyerekeket is. Tanítsd őket meg mindenfélére, ami a mindennapi élethez kell. Ők jól szórakoznak majd, te pedig közben letudod a teendőidet”, tanácsolja Marnie a Carrots Are Orange-tól.

“A kislányom egész nap iskolában van, én pedig egész nap dolgozom, így az együtt töltött idő különlegesen fontos számunkra. Igyekszem őt minden házimunkába bevonni – ő az én kis segédem és ezt mindketten nagyon szeretjük”, írja Shruti a Mindful Meanderings blogról.

5. “Csak mi ketten”-est

“Havonta egyszer-kétszer kivesszük az estét a kisfiammal. Nem csinálunk semmi különöset, csak egyszerűen ketten vagyunk. A kisfiam mindig elképesztően várja ezeket az alkalmakat. A legtöbbször ő dönti el, mit csináljunk. Néha biciklizünk, máskor labdázunk, vagy egyszerűen csak elsétálunk enni egy fagyit”, tudatja Kristina a Toddler Approved-ról.

“Három gyerekem van. Igyekszem úgy szervezni az életünket, hogy havonta minden gyerekre jusson egy-egy külön este. Ilyenkor babysittert hívok a másik kettőhöz, és csak egy gyerekre koncentrálok”, írja Kristin a Sense of Wondertől.

Forrás: Innerchildfun