Hogyan ne legyen rémálom a nyaralás

Eljött a családi vakáció ideje, sokszor mégsem tudunk felhőtlenül örülni. Több forgatókönyvet hordunk a fejünkben, minden rossz eshetőségre felkészülve. Próbáljuk kihozni belőle a legtöbb jót és számunkra is nyaralás lesz a vakáció.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 16. Gyarmati Orsolya

Eljött a családi vakáció ideje, sokszor mégsem tudunk felhőtlenül örülni. Több forgatókönyvet hordunk a fejünkben, minden rossz eshetőségre felkészülve. Próbáljuk kihozni belőle a legtöbb jót és számunkra is nyaralás lesz a vakáció.


Tegyük biztonságossá nyaralóhelyünket

Kíváncsi gyermekeink úgyis benéznek majd mindenhova, így jó nagy adag idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat, ha a felszerelés részeként viszünk magunkkal gyermekbarát-otthonná tévő eszközöket is. Ilyen például az asztalsarokvédő, szivacsból készült ajtótámaszok, ha kell fiókzárak. A szúrós konyhai eszközöket és más gyermekeinkre veszélyes tárgyakat kulcsra zárható helyre tegyük. Kipakolás után tegyük olyan biztonságossá pár napos lakhelyünket, amennyire csak tudjuk, így nem kell minden pillanatban feszült figyelemmel követnünk apróságaink lépéseit.

Felejtsük el az otthoni szabályokat

Ha végre vakációzunk, szeretnénk esténként kicsit borozgatni, később ágyba bújni, és nem is gondolunk a diétára. Hagyjuk a gyerekeket is élni egy kicsit! Az egészséges étkezésről vallott elveinket átmenetileg dobjuk ki az ablakon. Elnyúlhat a gyerekek lefekvési ideje is, ha jól érezzük magunkat sütögetés közben a barátainkkal vagy esti sétára megyünk. Az sem katasztrófa, ha több mesét néznek a tévében és több csoki fogy, mint szokott. Elvégre szabadságon vagyunk!

Foglaljuk le a gyerekeket

Hacsak nem viszünk magunkkal egy bébiszittert, az édes semmittevést pár évre elfelejthetjük, ha gyerekekkel nyaralunk. Akkor járunk a legjobban, ha annyira kimerítjük őket a nap folyamán, amennyire lehetséges. Ha rég elfelejtettük, milyen áldásos tud lenni, ha gyermekünk pár órát alszik nap közben, most újra esélyt kaphatunk ezt átélni. Vigyük őket úszni, fürdeni napjában többször. Sétáljunk nagyokat friss levegőn, hagyjuk őket szaladgálni, játszani, ahol csak lehet, és este egy szempillantás alatt fognak álomba merülni. Ők a sok élménytől telítve mosollyal az arcukon alszanak el, mi pedig végre kibonthatjuk behűtött borunkat.