Hogyan spóroljunk a családi nyaraláson?

A családok éves költségvetésére általában a szünidők, a nyaralások / telelések mérik a legkomolyabb csapást, így bármi, ami csökkenti a kiadásokat ezeken az alkalmakon, megfontolásra érdemesek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2014. április 22. Gyarmati Orsolya

A családok éves költségvetésére általában a szünidők, a nyaralások / telelések mérik a legkomolyabb csapást, így bármi, ami csökkenti a kiadásokat ezeken az alkalmakon, megfontolásra érdemesek.


A Mumsnet szokás szerint újabb remek spórolós ötletekkel áll elő, ezúttal a családi utazásokat illetően.

Foglalj korán!

A legideálisabb, ha már 10-11 hónappal (tehát majd’ egy évvel) az elutazás előtt lefoglalod a repülő- / vonat- /buszjegyeket és a szállást is. Ha a kiválasztott utazási társaságnál nem találsz akciót, olcsóbb lehetőséget a prospektusokban vagy online, kérdezd meg személyesen, mit ajánlanak!

Foglalj az utolsó pillanatban!

A Last Minute-rajongók tudják, hogy ha néhány hely üresen marad egy repülőn, jóval olcsóbban lehet hozzájutni az utolsó percben, hiszen így még mindig jobban megéri a légitársaságnak, mint ha egyáltalán senki utazik azokon a helyeken. A dolog hátránya, hogy válogatni általában nem lehet.

Vegyél éves utazási biztosítást!

Jóval olcsóbb mint ha mindig az adott útra veszel több alkalommal is egy évben.

Kölcsönözz turistakalauzokat a könyvtárból!

Általában minden ilyen intézménynek megvannak a legfrissebb kiadványai, így hacsak nem ugyanoda jártok minden évben pihenni, felesleges megvenni ezeket a könyveket, hiszen valószínűleg egynél többször nem lesz rájuk szükség.

Osztozzatok egy szálláson egy másik családdal!

Egy olyan apartman, amiben 12 ember lakhat általában nem kerül hatszor annyiban mint a kétszemélyes szállások. A nyaraló megosztása kevesebb költséget ró egy családra, ami azt jelenti, hogy több marad más dolgokra.

Telefonálj olcsóbban!

Nézz utána, milyen roaming-csomagokat ajánl a mobilszolgáltatód, hogy a  nyaralás alatt a lehető legkedvezőbb percdíjakat vehesd igénybe!

Próbáld ki a youth hosteleket!

Nagyon sok közöttük a kifejezetten igényes, és jóval olcsóbbak mint a hotelek. Mi több, lehetőség van főzni is, ami ismét komolyan csökkenti a költségeket.