Hogyan találjunk párt?

Korábban felkért vagy kéretlen kerítőnők intézték, ma közvetítő irodák és internetes honlapok sokasága kínálja szolgáltatásként a társkeresésben való segítséget. Sokak számára ez valódi segítség, míg másoknak pusztán az ötlet is sértéssel ér fel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. március 09. Paulik András

Korábban felkért vagy kéretlen kerítőnők intézték, ma közvetítő irodák és internetes honlapok sokasága kínálja szolgáltatásként a társkeresésben való segítséget. Sokak számára ez valódi segítség, míg másoknak pusztán az ötlet is sértéssel ér fel. Különbözőek vagyunk a párkeresési stratégiáinkban, ahogyan a kudarctűrésünkben és türelmünkben is. Vajon léteznek olyan egységes szabályok, melyek minden párkereső szinglire egyaránt érvényesek?


Fejben dől el

Ahogy egy rövidebb-hosszabb időre vállalt tudatos egyedüllét, úgy a párkeresés állapota is jórészt döntés kérdése. Először magamban érdemes tisztáznom, hogy innentől nyitott szemmel és nyitott szívvel élem a napjaimat, figyelek, keresek. A tudatosság a párkeresésben is segítség lehet. Fontos szempont, hogy ha én úgy érzem, hogy rendben vagyok, kész vagyok a társtalálásra, tudnom kell, nagyjából kit keresek, vagy ha valakinek ez könnyebb: kit nem keresek. Hasznos készíteni egy listát magamnak azokról az értékekről, világnézeti szempontokról, amiket feltétlenül szükségesnek gondolok a leendő páromban, vagyis amelyek hiánya kizáró tényező. Ezzel energiát tudunk megsprórolni magunknak, hogy hamarabb kiderüljön, ki lehet esélyes befutó. Arra az időszakra is jó lehet a lista, amikor  már megvan a jelölt, de a rózsaszín szemüveg miatt kissé homályos az észlelésünk.

Stratégia vs. romantika

Ha már egy ideje keresem a társam, körülnéztem a környékemen, a közösségeimben, munkatársak közt és mindenhol, ahol gyakran járok, de továbbra sem látható megfelelő jelölt, ideje kimozdulni a megszokott életteremből, és máshol is körbenézni.

Folytatás a Képmás magazin márciusi számában!