Hurrá és segítség… terhes vagyok!

A várandósság kiváltságos helyzet. És ebbe a kiváltságos állapotba sokszor nehéz belekerülni... ha pedig már benne vagyunk, meg is ijedünk egy kicsit.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
terhesség
2014. szeptember 04. Gyarmati Orsolya

A várandósság kiváltságos helyzet. És ebbe a kiváltságos állapotba sokszor nehéz belekerülni… ha pedig már benne vagyunk, meg is ijedünk egy kicsit.


Megint nem jött össze! – hallgattam hónapról hónapra egyik legjobb barátnőm panaszát évekkel ezelőtt. Álproblémának tartottam, és igazságtalannak, hogy boldog házasként azon nyavalyog, hogy fél éves próbálkozás után sem sikerült teherbe esnie. Nekem akkor már jó ideje még párkapcsolatom sem volt, így nem igazán tudtam átérezni a baját. Persze a nyárvégi szabadságról már sokat sejtető mosollyal érkezett haza, megszűntek a kesergő telefonálások, és jó pár hónap múlva megszületett a keresztlányom, Linda. Emlékszem, józan kívülállóként előre eltökéltem, hogy én majd nem fogok így izgulni a gyerekvállaláson, nem siettetek semmit, jön majd a kisbabám, ha jönni akar.

Elméletet vs. gyakorlat

Az esküvőm után akarva-akaratlanul abban a hitben ringattam magam, hogy a nászútról már hárman érkezünk haza. Kicsit csalódtam, mikor kiderült, hogy tévedtem. A következő hónapokban egyre jobban odafigyeltem magamra, fél év után pedig már éberen lestem a testem minden rezzenését, hátha jelez valamit…, de semmi sem történt. Természetesen mindenhol boldog, babakocsit tologató kismamákba ütköztem, és babák érkezéséről szóló cikkek kerültek a kezembe. Ha egy rég nem látott barátnővel futottam össze, rögtön kiderült róla, hogy várandós. Az agyamban folyamatosan babák és pocakok, cumik és csörgők röpködtek. A bekattanás határán járhattam, amikor egy délután a keresztlányommal játszottunk. Magazinokat lapozgatott és kommentálta a képeket. Egy szokatlanul nagy hasú kismama fotóját látva elmosolyodott, és azt mondta: ez te vagy! – De én nem várok kisbabát. -Ez te vagy! – jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon.