Idén Debrecen lesz a Katolikus Társadalmi Napok otthona

A Magyarországon 2013 óta minden ősszel megrendezett, több ezer látogatót vonzó Katolikus Társadalmi Napokat idén Debrecenben tartják. A rendezvény kiemelt témaköre ezennel a katolikus oktatás és nevelés lesz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. június 16. Gyarmati Orsolya
A Magyarországon 2013 óta minden ősszel megrendezett, több ezer látogatót vonzó Katolikus Társadalmi Napokat idén Debrecenben tartják. A rendezvény kiemelt témaköre ezennel a katolikus oktatás és nevelés lesz.


Az elmúlt két évben összesen mintegy 22.000 látogatót megmozgató KATTÁRS változatlan fő célja, hogy megmutassa, a Katolikus Egyház és általa a katolikus életszemlélet, a hitből táplálkozó szerepvállalás hogyan jelenik meg a társadalomban. A szervezők idén egynapos, tematikus programot tartanak, amely elsősorban a katolikus oktatás és nevelés különböző vetületeit járja körbe.

 „A katolikusok háromszáz évvel ezelőtt, százhetvennyolc év félelem után kaptak lehetőséget arra, hogy visszatérhessenek a városba. Ez a program nagyon szépen kapcsolódik a Katolikus újjászületés Debrecen – 300 című jubileumi emlékévhez, amelyben szeretnénk bemutatni a katolikus vallásgyakorlás jelenlétét és megnyilvánulását a város értékeiben, kultúrájában.” – fogalmaz Bosák Nándor, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

„A Katolikus Társadalmi Napok idei rendezvénye a katolikus oktatás és nevelés munkáját állítja elénk, mint társadalmat formáló erőt. A katolikus oktatás fő szempontjának tartja a minél bőségesebb tudás átadását, de úgy, hogy ez egyben szolgálja a személyiség minél teljesebb emberi kibontakozását is.

A Katolikus Egyház háromszáz éves tevékenysége Debrecenben ugyanezt a sokoldalúságot és egységesítő erőt mutatja. Reméljük, ez a mostani megemlékezés és rendezvény még érzékletesebbé tudja tenni a nem hívők számára is az egyház társadalmat építő szolgálatát.” – véli Veres András szombathelyi megyéspüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke, az esemény házigazdája.

A KATTÁRS nyitóprogramjaként, a Szent Anna Székesegyházban szentmisét celebrál Magyarország apostoli nunciusa, Alberto Bottari de Castello, a Kossuth téren felállított sátrakban pedig katolikus oktatási intézmények, tanító szerzetesrendek és a katolikus oktatást segítő civil szervezetek mutatkoznak majd be a nap során. Emellett, az előző évek színvonalához hű, családi, felnőtt- és gyermekprogramok széles tárháza várja a látogatókat.
Az esemény keretében jótékonysági játék és mesekönyv gyűjtést is szerveznek a kárpátaljai hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére.

Az idei Katolikus Társadalmi Napok védnökei Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere.