Idén is lesz Szoptatás Világhete – programleírás a cikkben

A Szoptatás Világhete idén arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a szoptatás támogatása kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés szempontjából. A Világhéthez kapcsolódóan lesz piknik, konferencia és a hagyományos „Séta a szoptatásért” rendezvény is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2016. augusztus 02. Csontos Dóra

A Szoptatás Világhete idén arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a szoptatás támogatása kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés szempontjából. A Világhéthez kapcsolódóan lesz piknik, konferencia és a hagyományos „Séta a szoptatásért” rendezvény is.


A Szoptatás Világhete helyi, országos és régiós szinten is összekapcsolja azokat, akik a változásért küzdenek.

A Szoptatás Világhete budapesti programjai:

Piknik a Feneketlen-tónál, augusztus 1-én, a Szoptatás Világnapja alkalmából. Az eseményre az Allee Bevásárlóközpontnál lehet csatlakozni délután 5 órakor. “Az otthonukon kívül szoptató anyákat érő kritikákra, távozásra felszólításokra és a baba-mama szobák néhol siralmas állapotára reagálva, és üdvözölve az építő párbeszédet és a pozitív változásokat, a legutóbbi ilyen eset helyszínén, az Allee Bevásárlóközpontnál találkozunk, és közösen elsétálnánk a Feneketlen-tóhoz, a piknik helyszínére, ahol megünnepeljük a Szoptatás Világnapját. Ahol a jelenlétünkkel kifejezhetjük, hogy szoptatni szabad, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy az üzenetünk fontos!” – fogalmaznak a szervezők. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és Neonatológiai Tagozata konferenciát rendez augusztus 1-én, 10 órakor, az Anyatejes Táplálás Hete és a Szoptatás Világnapja alkalmából “Az anyatejes táplálás jelentősége” címmel melyen a Melletted a helyem Egyesület meghívására Silke Mader, az EFCNI alapítója is beszédet mond.

A konferencia ideje alatt az Országház Vadásztermében “Baba-Mama klub” és büfé áll a résztvevők rendelkezésére, valamint a csecsemők és kisgyermekek etetésére és pelenkázására is itt lesz lehetőség. A konferencia részletes programja, és minden fontos információ az eseménnyel kapcsolatban itt található. A rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges. Regisztrálni itt lehet.

A La Leche Liga Magyarország Egyesület és A Szoptatásért Magyar Egyesület közösen ismét megrendezi a “Séta a szoptatásért” rendezvényt. A találkozó augusztus 7-én, 10 órakor lesz a Margit-szigeti szökőkútnál, innen közösen a Széchy Tamás Uszoda északi végénél lévő játszótérre tart a séta, ahol minden adott egy kellemes, családi délelőtt eltöltésére.

Program:

  • Rövid megnyitó az idei év témájáról: “Szoptatás: a fenntartható fejlődés egyik alapköve”
  • LLL pólópályázat eredményhirdetés és nyereményátadás
  • “Pokrócos beszélgetések” szoptatási tanácsadókkal
  • A nagyobb gyermekek számára kézműves foglalkozás

Az esemény FB-oldala itt található.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább a Babaszoba oldalán!