“Igen, egyszerre két gyereket szoptattam!”

Számos anyuka szoptatja úgy újszülöttjét, hogy bizony még a “nagy” nővér vagy báty is rendszeresen odabújik egy-egy nyugtató szopizás erejéig. Hogyan lehet ezt kivitelezni? A cikkből kiderül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2014. július 02. Gyarmati Orsolya

Számos anyuka szoptatja úgy újszülöttjét, hogy bizony még a “nagy” nővér vagy báty is rendszeresen odabújik egy-egy nyugtató szopizás erejéig. Hogyan lehet ezt kivitelezni? A cikkből kiderül.


Amy Willa két gyermeket nevel. Abbey 4 éves és 11 hónaps koráig szopizott, a hároméves Joe pedig most nagyjából napi kétszer kap anyatejet. “Amikor Joe-val várandós lettem, azonnal arra gondoltam, hogy ha addig Abbey nem hagyja abba magától a szopizást, mindkettőt szoptatni fogom, amíg lehet. Boldogan készültem a napra, amikor mindkét gyerekem rajtam szuszog. Amikor végül megszületett Joe, és tényleg egyszerre szoptattam őket, megtapasztaltam, milyen fantasztikus a női test, hogy képes akár két gyermeket is táplálni.

Noha Abbey soha egy percig sem volt féltékeny a kisöccsére, sőt, éppen ő volt az, aki mindig figyelmezetett, hogy adjak Joe-nak tejet, a kislány úgy gondolta, hogy amikor újszülött testvére szopizik, neki is ott a helye a mellemen…márpedig egy csecsemő naponta akár 12-szer is eszik… Így aztán elmagyaráztam Abbey-nek, hogy nem tudom őt is szoptatni minden alkalommal, amikor Joe-t etetem. Elmondtam neki, hogy ő már nagylány és nincs szüksége anyatejre ahhoz, hogy erősödjön és növekedjen, de időnként azért idejöhet szopizni. Arra is figyeltem, hogy amikor Joe-t szoptattam, mindig készítsek Abbey-nek valami egészséges finomságot, és elmondjam neki, hogy Joe bizonyára nagyon várja már a napot, amikor ő is olyan nagy lesz, hogy ilyeneket ehet mint nagy és erős nővére. Ettől függetlenül Abbey majdnem ötéves koráig szopizott.

Úgy terveztem, hogy megvárom, amíg Abbey magától elválasztódik, ám az előtte lévő időszak igencsak próbára tette a nyugalmamat. mert Abbey nagyon sokszor követelte, hogy ő is szophasson. Lassan kezdtem terhesnek érezni a tandemszoptatást, úgy éreztem, nem rendelkezem a testem felett. Ezért azt mondtam Abbey-nek: “Ez az én testem, ezek pedig a melleim. Mivel nagyon szeretlek, sokáig megosztottam őket veled, mert tudom, hogy szükséged volt rá. De nem tudlak mindig szoptatni, néha szükségem van pihenésre.” Abbey megértette, amit mondok neki, és többé nem volt köztünk feszültség. Megszokta, hogy csak a délutáni alvása után kérjen tejet, (és ilyenkor mindig felajánlotta a másik mellemet az öccsének!), néhány perc után pedig már szaladt is játszani.”