Így éld túl a telet a babával

Hideg idő, sapka, sál. De ez bizony nem minden. Ha már ugyanis lelkileg felkészültél, hogy muszáj egy pár órát a szeles és hideg szabadban, vagy emberek között eltölteni a picivel, nem árt néhány óvintézkedést is megtenni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 06. Babaszoba

Dr. Patricia Keener, az Indiana University School of Medicine gyermekgyógyász professzora szerint az élet első heteiben a tömegtől és a külvilágtól való mérsékelt elzárkózás az őszi, téli és kora tavaszi időben nem meglepő, hisz ilyenkor sokkal nagyobb a légzésszervi megbetegedések kockázata.

A babák körülbelül kétharmada élete első évében akarva akaratlanul is összeszed valamilyen légúti megbetegedést. Azoknál a piciknél ráadásul, akik koraszülöttként jöttek a világra, vagy tüdejük, szívük, immunrendszerük kevésbé fejlett, ezek a kisebb-nagyobb megbetegedések sokkal nagyobb kockázatot jelenthetnek és komolyabb szövődmények is kialakulhatnak náluk.
A legegyszerűbb módja a betegségek elkerülésének, hogy az újszülöttel nem megyünk emberekkel zsúfolt helyekre – boltokba, bevásárlóközpontokba a karácsonyi dömping idején. Sőt a hozzánk látogatóba érkező vendégek számát is hasznos lehet az ésszerűség keretei közé korlátozni. különösen, ha beteg az illető.
A denveri University of Colorado School of Medicine gyermekgyógyászati klinikai docense, Dr. Ed Glasser arra hívja fel a figyelmet, hogy ha mi fázunk, akkor a kisbabánk minden bizonnyal még nálunk is jobban fázik. – A csecsemők és a gyermekek sokkal gyorsabban veszítenek a testhőből, ráadásul sokkal nehezebben pótolják azt. Hideg időben fordítsunk különös figyelmet arra, hogy mindig legyen a baba fején valamilyen sapka, hisz a testük melegének közel 50%-át a fejükön át adják le.
A cikk ITT folytatódik.