Így könnyítse meg balkezes gyereke életét

Balkezesként nem egyszerű az élet. Balkezes, írni tanuló gyerekként mégannyira sem. Bár szerencsére ma már nem szoktatják át a tanárok a gyereket a "szép" kezére, egy balkezesnek egészen addig nehézségei lesznek az írással, amig meg nem tanulja, mi számára a legpraktikusabb módszer az írásra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
balkezes
2014. augusztus 19. Gyarmati Orsolya

Balkezesként nem egyszerű az élet. Balkezes, írni tanuló gyerekként mégannyira sem. Bár szerencsére ma már nem szoktatják át a tanárok a gyereket a “szép” kezére, egy balkezesnek egészen addig nehézségei lesznek az írással, amig meg nem tanulja, mi számára a legpraktikusabb módszer az írásra.


A balkezesek száma Magyarországon 1 millió körülre tehető (a népesség 10 százaléka balkezes), még egyesületük is van, és állítólag egy csomó dologban menőbbek jobbkezes társaiknál.

A Magyar Narancs cikke szerint:

  • Művészlelkek
  • Kiváló a térérzékelésük  (helyből cáfolom)
  • Rendkivül muzikálisak (ezt sem vettem észre)
  • Sok sportban sokkal jobban teljesítenek a jobbkezeseknél

Kreativabbak vagy sem, mindenesetre az élet nem egyszerű balkezesként, ugyanis kutyát nem érdekel, hogy egy kisebbség, hogyan oldja meg a problémáit.. A legnagyobb nehézséget a mai napig számomra a konzervnyitó használata okozza, az ollót már megszoktam, de egy jó fogású toll még mindig örömet tud okozni. Utálom, hogy rossz helyen van a spirálfüzet spirálja, hogy az egeret is jobb kézre tervezték, hogy sokkal nehezebb megtanulni kötni és horgolni, és gyakorlatilag függőlegesen kell írnom, hogy ne maszatoljam el a tintát. Lehet ezeket first world problemeknek tekinteni, engem mégis bosszantanak.