Így lesz sikeres felnőtt a gyerekből

Mi a közös a sikeres emberekben? Tudósok vizsgálták a témakört és 12 nagyon érdekes összefüggést találtak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 30. Gyarmati Orsolya

Mi a közös a sikeres emberekben? Tudósok vizsgálták a témakört és 12 nagyon érdekes összefüggést találtak.


Minden szülő álma, hogy gyermeke maradjon ki a balhékból, tanuljon és felnőttként fantasztikus dolgokat hajtson végre. És habár konkrét recept nincs a sikerre, akad azért pár hasznos tanács, amivel könnyebben elérhetjük. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint sok sikeres felnőtt gyerekkorában van hasonlóság.

Házimunkát kell végezni

Ha nem mosogat el, az azt jelenti, hogy valaki más megcsinálja helyette. Így aztán nem csak a munka részét ússzák meg, hanem azt sem tanulják meg, hogy munkát el kell végezni és ezáltal kivenni részünket a többség jólétéből. A híres kutató, Julie Lythcott- Haims szerint azok a gyermekek, akik megtanulják elvégezni a házimunkát később a munkájukban is sokkal jobban helyt fognak állni.
 
 
Tanítsuk meg a szociális készséget
 

A Pennsylvania és a Duke egyetem kutatói egy tanulmányban 700 gyereket vizsgáltak meg óvodás és 25 éves koruk között és arra jöttek rá, hogy az óvodában kifejlesztett szociális készségek húsz évvel később is fontos szerepet játszanak az emberek életében. A húsz éven át tartó kutatásból az is kiderül, hogy azok, akik kérdés nélkül együttműködnek társaikkal, segítenek a másikon, megértik környezetük érzéseit és megoldják saját, vagy társuk problémáját, sokkal nagyobb eséllyel szereznek diplomát és főállást 25 éves korukra.