Így maradj karcsú a gyerekek mellett!

Egy kis rafinériával egészségeset és finomat, laktató, de mégsem hizlaló lakomát varázsolhatunk az asztalra, amit mindenki megehet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 04. Gyarmati Orsolya

Egy kis rafinériával egészségeset és finomat, laktató, de mégsem hizlaló lakomát varázsolhatunk az asztalra, amit mindenki megehet.


Egy kis odafigyeléssel és a spájz tartalmának megreformálásával pár apró trükkel úgy is diétázhatsz, hogy nem kell folyamatosan kétfélét főznöd a családnak. A cél az, hogy a korábban megszokott ízeket egy picit megreformálva, kevesebb kalóriával készíts el, és odafigyelj, mikor és mit eszel.

Fő lépések:

1. A fehér liszt, a napraforgó és a finomított fehér cukor kiiktatása a családi étrendből. Bár ez drasztikus lépésnek tűnhet, mindegyik alapanyagnak megvan az egészséges alternatívája, amivel pótolni tudod. Jöhet a zab-, tönköly- vagy rozsliszt, az olívaolaj, és bármelyik finom cukorpótló (eritrit, nyírfacukor, agavé szirup).

2. Az egészségtelen nassolások kiiktatása a családi étkezésekből. A vásárlásnál ne kerüljön a bevásárlókosárba nápolyi, ropi, cukorka és egyéb üres kalóriákat tartalmazó rágcsa. Chips helyett jöhet az almaszirom, az agyonsózott mogyoró helyett a natúr olajos magvak, csoki helyett a müzli szeletek.

3. Nyáron nagyon fontos a folyadékpótlás, de nem mindegy mi kerül a poharunkba. Az agyoncukrozott, tartósítószerrel teli gyümölcsleveket felejtsd el! Vásárolj a családnak inkább helyi termelők készítette natúr gyümölcsleveket, amik nemcsak egészségesek, de nincs bennük egy csepp tartósítószer sem. És persze igyatok minél több vizet, hiszen a nyári hőségben erre van leginkább szüksége az emberi szervezetnek.