Így nézne ki, ha a szóbeli bántás is sebet hagyna

"Amikor bántalmazásról, iskolai zaklatásról hallunk, többnyire fizikai bántalmazásra gondolunk. Ezzel a fotósorozattal arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a szóbeli bántalmazás fölött gyakran elsiklunk, holott gyakran ez csak kevéssel előzi meg a tettlegességet. Ráadásul önmagukban a szavak is komoly kárt tehetnek egy emberben"- fogalmazott a fotós Richard Johnson "Weapon of Choice" (választott fegyvernem) című képsorozatával kapcsolatban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bántalmazás
2014. június 11. Gyarmati Orsolya

“Amikor bántalmazásról, iskolai zaklatásról hallunk, többnyire fizikai bántalmazásra gondolunk. Ezzel a fotósorozattal arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a szóbeli bántalmazás fölött gyakran elsiklunk, holott gyakran ez csak kevéssel előzi meg a tettlegességet. Ráadásul önmagukban a szavak is komoly kárt tehetnek egy emberben”- fogalmazott a fotós Richard Johnson “Weapon of Choice” (választott fegyvernem) című képsorozatával kapcsolatban.


“A képsorozat minden résztvevője egy listáról választhatta ki azt a szót, ami számára különös jelentősséggel bírt. Sokan kiegészítették a mi listánkat olyanokkal, amik nekünk eszünkbe sem jutottak. Fel fogják fedezni, hogy a listán igen erős kifejezések szerepeltek, ám a kisebb gyerekek többsége számára a legrémisztőbb, legnyomasztóbb szó, amit csak suttogva ejtettek ki, a ‘hülye’ volt. Ez meglepett minket, és rávilágít arra, hogy valójában nem tudjuk, melyik szavakkal ejtjük a legmélyebb sebeket.”

“Az is kiderült, hogy a tinédzser lányok és a nők ellen irányuló verbális erőszak szexuális természetű. A ‘kurva’ több, mint egy fájdalmas szó, ez egy vád is. Nem csak megsérteni akar, hanem a tiszteletet lerombolni is. Gyakran a bizalom elárulása. Ahogy a verbális erőszak igen gyakran a fizikai erőszak előszobája, a hasonló, szexuális tartalmú szidalmazás gyakran kötődik a szexuális bántalmazás valamilyen formájához. A résztvevőink számára az ilyen típusú erőszakról volt a legnehezebb beszélni.”