Így segítsd a gyerekedet, hogy tudatos médiafogyasztó legyen!

Internet, TV, chatszoba – csak néhány a gyerekeinkre leselkedő veszélyek közül. Segíts nekik tudatosan használni a médiát, és kivédeni a veszélyforrásokat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. január 25. Gyarmati Orsolya

Internet, TV, chatszoba – csak néhány a gyerekeinkre leselkedő veszélyek közül. Segíts nekik tudatosan használni a médiát, és kivédeni a veszélyforrásokat!


Internet

Az internet már gyakrabban használt információforrássá vált, mint a jobban szabályozható tévé. Az alábbi veszélyek leselkednek az internetező gyerekre, tinédzserre.

·         Pornográf tartalom – akár szándékosan látogatott, akár reklám. Talán sejtjük, hogy milyen téves hiedelmeket ültethet el a pornó fiúkban és lányokban egyaránt, ha első szexuális élményeiket innen merítik.

·         Chat – sok pedofil garázdálkodik az ilyen oldalakon hasonló korúnak kiadva magát, a gyerekben szerelmet ébreszt, majd kompromittáló képeket kér.

·         Idegengyűlöletre uszító oldalak

·         Erőszakos tartalom, az állatkínzástól kezdve a lefejezésig

·         Öngyilkossághoz tanácsot adó fórumok

·         Drogfogyasztásra csábító oldalak

·         Személyes adatokat és/vagy pénzt kicsaló oldalak, e-mailek, alkalmazások.

·         Internetes játékok – amelyek nem megfelelő használata, a valóságtól teljesen eltérő világba zárja a felhasználókat.

Ha úgy gondoljuk, számítástechnikai ismereteink hiányosak, érdemes meglátogatni a biztonsagosinternet.hu-t, ahol további információt találunk a témában.