Imami az igazi “anyavállalat”

Az Imami története 6 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy, a saját mindennapos problémáira megoldást kereső pécsi anyuka elhatározta, hogy elindít egy kifejezetten kismamáknak, kisgyermekes családoknak szóló internetes portált. Az oldal hiánypótlónak számított akkoriban, nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 05. Paulik András

Az Imami története 6 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy, a saját mindennapos problémáira megoldást kereső pécsi anyuka elhatározta, hogy elindít egy kifejezetten kismamáknak, kisgyermekes családoknak szóló internetes portált. Az oldal hiánypótlónak számított akkoriban, nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált.


A helyi siker után országos honlaphálózat épült, mára 17 megyeszékhelyen és 2 városban működik sikerrel imami.hu weboldal. Minden Imami oldal mögött egy-egy kisgyermekes anyuka áll: van közöttünk grafikus, bába, közgazdász, jogász, könyvelő, pedagógus, köztisztviselő, és még sorolhatnánk. Ebben a sokféleségben rejlik az Imami egyik legnagyobb ereje: mindenki másban jó. Másféle tudást, személyiséget, szemléletmódot hozunk magunkkal, és mindez, ahogy az ötleteteink is, összeadódik.

A Budapestimamik

Antal-Ferencz Ildikó, Vági-Tóth Lilla, Halász Kinga

Jelenleg hárman szerkesztjük a Budapestimamit. Kinga a “rangidős” szerkesztő közöttünk, mellé társult először Ildikó, majd tavaly év végén csatlakozott Lilla a csapatba. Nemcsak értékrendünk, de életutunk is nagyon hasonló: gyermekeink megszületésével (hármunknak összesen hét) mindhárman a biztos megélhetést nyújtó, “multi-életet” hagytuk a hátunk mögött. Biztosítás, adótanácsadás, jogi és marketing területen dolgoztunk korábban. Munkatapasztalataink mellett a kisgyermekes szülői lét tapasztalatait  is sikeresen tudjuk kamatoztatni most Budapestimamiként.

Értékrendünk, missziónk

Nőként, édesanyaként a történetünk nem egyedi. A gyermekvállalással sok nő életében eljön hasonló fordulópont, amikor az anyaság, a családi élet átrendezi, felülírja kicsit a korábbi rendet. A mi esetünkben ez egy felismeréssel társult: mindennél jobban szeretnénk segíteni az édesanyákat, a családokat, felhívni a figyelmet a családra, mint értékre, és aktívan hozzájárulni a családbarát szemlélet formálásához, a családbarát közgondolkodás erősítéséhez a mindennapokban is. Mindezt tükrözi a Budapestimami missziója: az olvasóink számára hiteles és értékes, őket hivatásukban és értékrendjükben megerősítő, igényes tartalom közvetítése.

Minden egy helyen, amire egy (leendő) szülőnek szüksége lehet

Weboldalunk célja, hogy praktikus helyi információkkal, online szolgáltatásokkal, érdekes olvasmányokkal könnyítsük meg a szülői élet szép, de olykor nehéz időszakát. Budapesti édesanyákként tudjuk jól, hogy a rengeteg családoknak szóló tartalomból mennyire nehéz kiválasztani a hiteles, valóban nekünk szóló válaszokat, és milyen fontos, hogy ne kelljen sokat keresgélni, hanem minden meglegyen egy helyen. Az országos hálózat 6 év tapasztalatával és tudásával felvértezve, nap mint nap azon dolgozunk, hogy ez a hely a budapestiek számára a Budapestimami legyen.
(Fotók: Szalai Márti)

http://budapest.imami.hu/