Innen tudhatod, hogy a gyereked tényleg boldog

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás különösen fontos a gyerekek életében, ráadásul azt is jól jelzi, hogy mennyire érzi biztonságban magát, mennyire boldog.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. október 08. Dívány

Mindenki a saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen lényeges a kielégítő alvás, hiszen az egész napi hangulatot képes befolyásolni, hogy mennyire pihentük ki magunkat. Egy fejlődő szervezet esetében pedig ez fokozottan hangsúlyos. De mitől függ, hogy a gyerek milyen alvó?

A szorongó gyerekek általában alvásproblémákkal küzdenek, és ezt támasztja alá a Melbourne-i Egyetem boldogságvizsgálata is. Eszerint azoknál a gyerekeknél, akik nem érzik magukat biztonságban, négyszer gyakrabban fordul elő a normálistól eltérő alvásmintázat, vagyis túl keveset vagy túl sokat alszanak. A 47.000 gyerek bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy a boldogság legjobb indikátora az alvás: a jól alvó gyerekek kétszer akkora valószínűséggel nyilatkozták, hogy többnyire boldogok.

Számos dolog boldoggá teheti a gyerekeket, például a család, a barátok, a zene és a sport. A kisebbeknél elsősorban a család, az olvasás és az alkotás volt a boldogság forrása.

A bejegyzés folytatásához kattints.