Irány a természet! Programok hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 10. Vajda Boglárka

Ne maradjunk otthon, színes programok várnak országszerte!


1. Kabóciádé Családi Fesztivál

 2016. június 11. – 2016. június 12.

Helyszín:
Kolostorok és Kertek Rendezvénytér

Esőhelyszín: Veszprém AGÓRA, Táborállás park 1.

A Kabóciádé Családi Fesztivált minden év júniusában rendezi meg a Kabóca Bábszínház. A programot királyi ceremónia kíséri, Habakuk király és Boróka királyné várják a vendégeket.
A fesztivál negyedszáz eseménye közül fele színházi előadás, ezen kívül koncert, animációs filmvetítés, tárlatvezetés, kézműves foglalkozások, játszóházak színesítik.
További információ: Kabóciádé Családi Fesztivál

2. Koronázási hétvége

2016. június 11. – 2016. június 12.

Helyszín: gödöllői Grassalkovich-kastély

A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába, mely jelentős változást hozott a kastély életében. Az ünnepélyes kulcsátadást és a királyi család hétköznapjait idézik fel kellemes kikapcsolódást kínáló hétvégi családi programunkkal.

További információ: gödöllői Grassalkovich-kastély

3. Hegyvidéki Napok

2016. június 10. – 2016. június 12.

Helyszín: MOMKult

Ismét eltelt egy év, és a Hegyvidéki Önkormányzat újra várja önöket a hagyományos kora nyári fesztiváljára, a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozata.

További információ: Hegyvidéki Napok


 

4. Kreatív tudomány: Pillangócsalogató

2016. június 11. 10:30

Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év
Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek.
Hogyan csalogassuk kertünkbe a pillangókat? A nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson megnézhetik a gyerekek, milyen színpompás lepkék élnek Magyarországon, pillangóetetőt és saját színes pillangót is készíthetnek.
A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett.

További információ: Agóra Tudományos Élményközpont

5. Ünnepi Könyvhét

Supka Géza 1927-ben, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete éves közgyűlésén elhangzott eredeti javaslatának szellemében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén immáron 86. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez a 2001-es Olvasás Éve óta 14. alkalommal kapcsoljuk hozzá a Gyermekkönyvnapokat. Amiként az elmúlt két évtizedben, idén is felkértük az ország minden számottevő településének polgármesterét, városuk, községük csatlakozzon a magyar irodalom és könyvkiadás egyedülálló rendezvényéhez. A kedvező válaszok eredményeként 2016. június 9-13. között Budapesten több helyszínen, országszerte kb. 80 helyiségben, s ötödik alkalommal Kolozsvárott is lesz magyar könyvhét.

A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik.

A 87. Ünnepi Könyvhetet és a 15. Gyermekkönyvnapokat a Vörösmarty téren Esterházy Péter író nyitja meg június 9-én, délután 16 órakor, a vidéki, országos megnyitónak Gyula ad otthont.

2016. június 9. – 2016. június 13.

További információ: Ünnepi Könyvhét