ISIS: „Öljük meg a Down-kóros babákat!”

Ez a kijelentés az ISIS-től származik, amelynek vezetése feljogosította a terrorista szervezet tagjait, hogy oltsák ki minden olyan újszülött életét, aki Down-szindrómás, bármilyen deformitással vagy sérültként jön a világra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. december 17. Gyarmati Orsolya

Ez a kijelentés az ISIS-től származik, amelynek vezetése feljogosította a terrorista szervezet tagjait, hogy oltsák ki minden olyan újszülött életét, aki Down-szindrómás, bármilyen deformitással vagy sérültként jön a világra.


Ha ez igaz – mert a háború sújtotta övezetekből érkező hírek igazságtartalmát sokszor nehéz ellenőrizni – akkor az ISIS átvette a nácik ideológiáját, amely szerint minden mentálisan vagy fizikailag sérült gyerek nem több, mint teher a társadalom számára. Borzalmas, igaz?

Ám a nyugati társadalmakban is akad ilyen szörnyűségekre példa bőven. Olyannyira, hogy ott is elfogadott a Down-babák megölése. Gondoljuk csak végig: a Down-magzatok 90 százaléka nem születik meg, mivel szüleik abortálják őket. De ez nem minden. Down-babák ezreit ölték meg az Egyesült Királyságban azáltal, hogy a sebészek megtagadták a műtétet az olyan csecsemőknél, akik összenőtt belekkel jöttek a világra.

A New York Times egyik kedvenc „filozófusa”, Peter Singer pedig így ír a Rethinking Life and Death című könyvében: „Ha Down-gyereked van, az egészen más élményt jelent, mint ha normális gyereked születik. Nem szeretnénk, ha egy gyermeknek bizonytalan, ködös kilátásokkal kellene nekiindulnia az életnek. Ha ezt a helyzetét már nagyon korán tudni lehet, el kell gondolkodnunk egy új kezdésen. Ahelyett, hogy minden erőfeszítésünkkel arra törekednénk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a helyzetből, inkább kezdjük újra. Magyarul: öljük meg a Down-magzatokat.

Singer nem az egyetlen, aki így gondolkodik Amerikában. Az Orvosi Etikai Folyóiratban két bioetikus azt írja, hogy egy Down-babát a család érdekeinek védelméért meg lehet ölni az ún. születés utáni abortusz során. A cikk így folytatódik: „Tény, hogy a Down-gyerekek, és sok-sok más, valamiféle hátránnyal született gyermek is lehet boldog. Ám felnevelni ezeket a gyerekeket elviselhetetlen terheket rónak a családokra és a társadalom egészére. Ebből kiindulva, ha egy magzatról tudjuk, hogy nem élhet elfogadható életet, nincs ok arra, hogy esetükben megtiltsuk az abortuszt. Éppen ezért az a célunk, hogy az ilyen beteg gyerekeknél még a születés utáni abortusz is legálissá váljon.”

Forrás: National Review (via)