Isten hozott magzatgyermek!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a Magzatgyermek világnapján üdvözli, hogy 2010 óta 20%-kal csökkent Magyarországon a terhesség megszakítások száma, vagyis, hogy a korábbi 5 abortált magzatból 1 már megszületik!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. március 25. Gyarmati Orsolya

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a Magzatgyermek világnapján üdvözli, hogy 2010 óta 20%-kal csökkent Magyarországon a terhesség megszakítások száma, vagyis, hogy a korábbi 5 abortált magzatból 1 már megszületik!


Akire a mai napon fel szeretnénk hívni a figyelmet 6 hetesen már mozog, 11 hetesen érzékeli a simogatást, 15 hetesen az ízekre is reagál, 20 hetesen hall, lát, 5 hónaposan pedig az első mosoly is megjelenik az arcán. Ő a magzat, akit ma ünneplünk. Van okunk a boldogságra, hisz a KSH adatai szerint 2010-hez képest 20%-kal, (évi 40 ezerről 32 ezerre) csökkent Magyarországon a terhesség megszakítások száma, vagyis a korábbi 5 abortált magzatból 1 már megszületik.

A már külföldön is elismert hazai családpolitika gyümölcsének is nevezhetjük ezt az adatot, de köszönetet kell mondanunk az idén 100 éves védőnői szolgálat dolgozóinak is, akik nap, mint nap áldozatos munkát végeznek azért, hogy a krízis helyzetbe került édesanyák megismerjék az állami segítség különféle formáit, és megtartsák gyermeküket. Néhány példa: egyre többen veszik igénybe a gyed extrát (tavaly 29 ezren) és vesznek igénybe különféle adókedvezményeket, de van lehetőség anyaotthoni elhelyezésre is, az önkormányzatok egyedi támogatási rendszert működtetnek, de segítenek az egyházak is. Tehát segítség van, fontos, hogy tudjanak róla az érintettek. Ebben a munkában is hatalmas szerepük van a védőnőknek.

Az Ifjúság Kereszténydemokrata Szövetségben valljuk, hogy az emberi élet a legfőbb érték, amit a fogantatástól védelem illet meg. Ma Magyarországon hozzávetőlegesen minden harmadik várandósság abortusszal végződik. Megdöbbentő, hogy ezzel az EU-ban a harmadikok vagyunk, de világviszonylatban is nagyon magas a hazai terhesség megszakítások száma. A Kormány családpolitikájának eredményei már látszanak, de tovább kell dolgoznunk.

Nacsa Lőrinc                                                                Hollik Erzsébet

IKSZ elnök                                                IKSZ Családbarát munkacsoport vezető