Itt a Családháló mobilalkalmazása – megmutatja, hol tudsz kényelmesen pelenkázni és szoptatni

Nagy érdeklődés övezte a Családháló alkalmazást bemutató sajtótájékoztatónkat. Az appliláció olyan helyzetekben segít, amikor ha úton van a család, és hirtelen szükség lenne egy szoptató- vagy pelenkázó helyiségre. Ilyen esetekben az okostelefonja segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső pelenkázó-szoptató helyiséget.  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. június 11. Paulik András

Nagy érdeklődés övezte a Családháló alkalmazást bemutató sajtótájékoztatónkat. Az appliláció olyan helyzetekben segít, amikor ha úton van a család, és hirtelen szükség lenne egy szoptató- vagy pelenkázó helyiségre. Ilyen esetekben az okostelefonja segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső pelenkázó-szoptató helyiséget.


A Családháló.hu honlap és közösség szervezői nagy figyelmet szentelnek a családok, ezen belül is az édesanyák problémáinak megoldására. A most elkészült adatbázisra és mobilalkalmazásra hosszú idő óta nagy igény mutatkozott a magyar édesanyák körében. Az alkalmazás elkészítése előtt az édesanyák internetes fórumokon és a közösségi oldalakon kértek egymástól információt a pelenkázó- és szoptatóhelyiségek holléte és állapota felől. A korszerű megoldás lehetőséget nyújt az okostelefonnal rendelkező családoknak, hogy könnyen és gyorsan eljussanak a számukra megfelelő vagy elérhető közelségben lévő helyekre. Az adatbázis elkészítésével a Családháló célja az volt, hogy megkönnyítse a családok helyzetét a gyermekekkel való problémamentes közlekedés érdekében Magyarországon.

Aktualitás

A közelmúltban egy budapesti gyorsétteremben nyilvánosan szoptató édesanyának el kellett hagynia az éttermet, miután a biztonsági őr felszólította a nyilvános szoptatás befejezésére. Az édesanyáknak nagyon korlátozottak voltak ez idáig a szoptatási lehetőségeik a helyiségek, illetve a helyinformációk hiánya miatt. A Családháló közösség kiemelt figyelmet fordít a nyilvános szoptatás nehézségeinek megoldására, ezért az incidens után elhatároztuk, hogy a nyilvánosságnak is bemutatjuk a Családháló pelenkázó- és szoptatóhelyeket tartalmazó új alkalmazását. Jól láthattuk, hogy milyen sokan összefogtak a településeken a probléma megoldása érdekében, ezért mindenkit, aki az elmúlt hetekben ezzel foglalkozott, arra kérjük, hogy küldje el nekünk a feltárt helyiségeket, lehetőleg fotókkal együtt az alkalmazas [at] csaladhalo [dot] hue-mail címre.

Letöltése

Az alkalmazást a Google Play Áruházból lehet letölteni. A keresőmezőben meg kell adni az applikáció nevét (Családháló) és a letöltést követően lehetőségünk nyílik megtekinteni az alkalmazást. A Családháló alkalmazás letöltése és használata ingyenes, a fejlesztők várják a felhasználók visszajelzését a további javítások, fejlesztések elvégzéséhez, illetve javaslatokat a további pelenkázó- és szoptatóhelyiségek felkutatásához. A sajtótájékoztatóval megkezdődik az alkalmazás nyílt használati tesztidőszaka, mely során a felhasználók visszajelzései alapján kijavítjuk a hibákat, hogy az applikáció teljes értékű legyen mindenki számára.

Használata

1.         Szűrés: A funkció típus szerint elkülöníti a helyiségeket, egyben jelmagyarázatként szolgál. A keresést megkönnyíti és felgyorsítja a szűrés gomb használata.

2.         Értékelések: A felhasználó a csillagokkal osztályozni tudja az adott helyiséget, illetve szöveges értékelést is írhat elégedettségének vagy panaszának meghatározásához.

3.         Útvonaltervezés: A gombra kattintva lehetővé válik a kiválasztott helyre történő útvonaltervezés, mely a Google térképén alapul. A felhasználónak lehetősége van megtervezni az útját gyalogosként, tömegközlekedéssel és autóval is.

Lehetőségek

•           Az alkalmazás megjeleníti az országban található és eddig felfedezett pelenkázó, valamint pelenkázó- és szoptatóhelyiségek címét.

•           Internetes hozzáféréssel az alkalmazás megtervezi az útvonalat az általunk kiválasztott helyiséghez, attól függően, hogy gyalogosan, tömegközlekedéssel, vagy pedig autóval kívánjuk megközelíteni a helyiséget.

•           Az adatok között megtalálható a helyiség címe, típusa (P; P+SZ), nyitvatartási ideje, üzemeltetője, telefonszáma, e-mail címe.

•           Számos helyiséghez tartozik fotó, hogy az édesanyák ismerjék a szobák berendezését is.

•           A felhasználó értékelni is tudja az általa kipróbált helyiséget. Erre két mód van. Az egyik, hogy az „értékelések” gombra kattintva osztályozza a helyiséget, illetve az alkalmazás azonos részében szöveges értékelést ad meg tapasztalatairól.

•           A családok javításra, illetve fejlesztésre vonatkozó javaslataikat a Play Áruházban megadott e-mail címünkre tudják elküldeni.

 

További fejlesztések

A Családháló várja a felhasználók véleményét, javaslatait az alkalmazás javításához, továbbfejlesztéséhez. Szervezetünk a jövőben az alábbi fejlesztésekre koncentrál:

•           az applikáció fejlesztése IOS rendszerre

•           az adatbázis országos szintű kiterjesztése, további helyiségek felkutatása

•           a helyiségekhez tartozó fotók bővítése

•           az automatikus módon történő értékelés megvalósítása annak érdekében, hogy a visszajelzés pillanatok alatt történjen

•           a helyiség felszereltségét, eszközeit megjeleníteni az alkalmazáson belül

•           a helyiség állapotát, esetleges nyitvatartási idő változását nyomon követő rendszer megvalósítása

•           további családoknak és édesanyáknak szükséges, hasznos helyek beintegrálása az applikációba

•           a felhasználók által jelzett hibák javítása, fejlesztési javaslataik megvalósítása

 

Kapcsolatfelvétel a Családhálóval

A Családháló az adatbázis bővítéséhez kéri a felhasználók segítségét. Amennyiben tudnak olyan helyiségről, mely az alkalmazásban nem található meg, akkor írjanak nekünk az alkalmazas [at] csaladhalo [dot] hu e-mail címre.