Itt a Testvérek Napja!

Május 31. Testvérek Napja: "Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére!Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!"

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 31. Paulik András

Május 31. Testvérek Napja: “Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére!Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”


Új ünnepnap formálódik Európában. Május 31-én ünneplik első ízben a Testvérek Napját.  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen szintén vallja: “A legjobb ajándék a kistestvér!”

A NOE alapszabályában rögzített célja az élet, az anyaság tiszteletére nevelés és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése. Az ünnepnap kapcsán a Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a kormány azon terveit, hogy a jövőben jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye. Az intézkedés több mint 350 ezer szülőt érintene és jelentős havi megtakarítást jelenthet azoknál a családoknál, akik két gyermekről gondoskodnak.

Új ünnepnapot kezdeményez a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség: a Testvérek Napját, amely május 31-én lesz. Az ünnep jelmondata a nemrégiben elhunyt Fernando Castro-tól, a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnökétől származik: “Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a Testvérek Napja megünneplését! Az élet érzelmek, események, tanulás, elkötelezettségek, ötletek és sok más dolog köré épül.