Itt turkáljon a gyereknek, megéri!

Babaruhát turkálni még annak is megéri, aki egyébként idegenkedik a second-hand divattól. Először is az egészen pici babák ruhatárát eleinte három, aztán hathavonta teljesen le kell cserélni. Ez pénztárcánk szempontjából nem épp üdítő tény, de ami egyrészről hátrány, az más szempontból előny is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 31. Gyarmati Orsolya

Babaruhát turkálni még annak is megéri, aki egyébként idegenkedik a second-hand divattól. Először is az egészen pici babák ruhatárát eleinte három, aztán hathavonta teljesen le kell cserélni. Ez pénztárcánk szempontjából nem épp üdítő tény, de ami egyrészről hátrány, az más szempontból előny is; így a turkálóban található babaholmikat is csak ilyen rövid ideig használták előző tulajdonosaik, így viszonylag újszerű bodykat és rugdalózókat tudunk lőni egy-egy turizás alkalmával.


 

Új vs. használt

Az újonnan vett babaruhák aránytalanul drágák, főleg ahhoz képest, hogy milyen rövid ideig használhatja őket a gyerek. A megfizethető hazai fast fashion boltokban a kínálat szélesnek aligha nevezhető: a játszótéren futkározó gyerekek felén ugyanaz a H&M sapka virít – a többi Tescós, vagy turkálóból van.

Budapest, a turkálók fővárosa

Szerencsére Budapest turkáló-főváros, sőt túlkínálat van az angol, német, skandináv levetett ruhákból. Vannak ugyan kifejezetten gyerek-turkálók (pl. Háda Kft. – Rákóczi út 73. Rákóczi út és Berzsenyi utca sarok), ám ezek viszonylag drágák – rugdalózó 1000-1400 forint -, de minden nagyobb turkálónak van külön gyerek, sőt baba részlege is, a profiknál külön fiú és lány szekcióval, játékokkal és könyvekkel, mint a Luna a Bartók Béla út 18. szám alatt, vagy a kilós Háda a Nagy Lajos királyné útján (157-159), és a Blahán is turkálhatunk egy jót a Renoválás nevű turkálóban. Nagy választékban találunk még gyerekruhákat a Háda ugyancsak kilós üzletében a Nagyvárad téren az Üllői út 115/B alatt, ahol 2990 forint/kiló az ár.

Darabárasok

Ha valaki darabáras turkálóban gondolkodik, annak meleg szívvel tudjuk ajánlani a Giga Turi Rákóczi út 60. alatti üzletét, ami ugyan alapjáraton nem olcsó, de mindig van akció, és 2-300 forintért vihetünk haza felsőket, bodykat. Ugyanennek az áruházláncnak az Új Udvarban (Bécsi út 38-44.) is található boltja. Kicsit drágább, mint a kilós, de az itt található darabok valamivel jobb állapotban is vannak.