Játékvarázslat és mesevilág a Millenárison!

Gyertek el március 22-én, szombaton a Magyar Mesék Kertjébe, csodáljátok meg Böjte Csaba testvér gondolatihoz készült fényképkiállítást vagy a kitelepült halászfalut! Játszatok a csúzlizádban, beszélgessetek dúlákkal, ringassátok babátokat Szalóki Ági énekére! Mindezt szombaton, a Millenárison. A belépés díjtalan, csak magatokat és a gyerkőcöket hozzátok. Jó kis nap lesz!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családünnep
2014. március 21. Szaurella

Gyertek el március 22-én, szombaton a Magyar Mesék Kertjébe, csodáljátok meg Böjte Csaba testvér gondolatihoz készült fényképkiállítást vagy a kitelepült halászfalut! Játszatok a csúzlizádban, beszélgessetek dúlákkal, ringassátok babátokat Szalóki Ági énekére! Mindezt szombaton, a Millenárison. A belépés díjtalan, csak magatokat és a gyerkőcöket hozzátok. Jó kis nap lesz!


Programok délelőtt 10.00 – 19.00-ig  Budapesten, a Millenárison

 

13.30 – Családháló-díj átadás az életfánál

A díj védnöke: Soltész Miklós államtitkár.
 

15:00 – CSALÁDI KIKELET – ÉLETFA AVATÓ

Ünnepi beszédet mond:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

 

Közreműködik: Bem Folklór Táncegyüttes és a Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház a Családháló.pontok képviselői szerte az országból

 

18.00 – ESEMÉNYZÁRÓ

NAPVILÁG, HOLDVILÁG Tavaszba fordult a világ

Közreműködnek:   Tűzmadarak – tűzzsonglőrök és tüzes akrobaták

 

I. Programok időrendben:

 

10.00 Écsi Gyöngyi felvidéki meseszínháza: Az élet vize (Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

10.00 Ringató foglalkozás: “Vedd ölbe, ringasd, énekelj!” (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra)

10.30   Családterápiás gyakorlatok – tudatosság szerepe a családi problémák megelőzésében gyakorlatok és beszélgetés – Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány        (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett) 

10.30 Újbudai Babszem Táncegyüttes: Kikeleti Játékok (Családi Színpad, B épület földszint)

11.00 Divat mindenáron? – Domán Melinda stylisttal beszélget Szám Kati és a közönség (Képmás magazin) A nőiességről, az öltözködésről, a szépségről. (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra)

11.30 Misztrál Együttes: Álomkófic (Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

12.00 Gyermek stresszoldás masszázzsal, a Bach-virágterápia alkalmazása a mindennapokban Lehotkai Krisztina Bach – virágterepauta, masszőr Szamóca Központ Szamóca Pedagógiai Diagnosztika és Terápiás Központ (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett) 

12.30 Magyar Népmese Színház: Mese a Napkirályról és Holdkirálynőről (Családi Színpad, B épület földszint)

12.30  Otthon és munkahely – dolgozni anyaként – kerekasztal beszélgetés (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra). A beszélgetést vezeti: Süveges Gergő
Sembery Tünde  – Pro Labora, Soltész Anikó – SEED Alapítvány, Otthon Segítünk Alapítvány, Ujváry Enikő – Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, balansz.info, Vida Ágnes – gazdagmami.hu

13.00 Pszichés és emésztőrendszeri problémák a készségfejlesztésben – Szabó Mónika gyógypedagógus – pszichopedagógus Szamóca Pedagógiai Diagnosztika és Terápiás Központ  (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett) 

13.30 Magonc koncert: Örvendező (Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

14.00 Kolompos koncert és táncház (Családi Színpad, B épület földszint)

14.00 Korlátok és szabadság a nevelésben Dr. Pécsi Rita neveléskutató (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra)

14.00 Környezettudatosan a háztartásban Nemes-Réti Krisztina  (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett) 

14.30 Mesélő játszótér – Évkerék Társulat: Zöld Péter (Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

15.00 Berbencés Vándorszín: Hegyek völgyek csillagok közt (Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

15.00 Együttgondolkodás az egészséges nevelésről  segítség a mindennapok izgalmas nevelési kihívásaihoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében  (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett)  http://www.kimondhato.hu/Kiadvany/kimondhato8.pdf

15.30 Szalóki Ági: Gingalló családi koncert (Családi Színpad, B épület földszint)

15.30 Babamasszázs Némethné Gregor Judit, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület elnöke (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra)

16.00 Hordozóeszközök a gyakorlatban – bemutató a hordozo.hu szervezésében  (Napvilág terem, B csarnok, földszint színpad mellett) 

16.30 VÁLASZ-UTAK: Amikor nekem van igazam – a Vendég a háznál különkiadása (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra). Hogyan pattan ki és valójában miről szól a vita napról-napra szülők és gyerekek között? Interaktív kerekasztal Keresztes Ilona szerkesztő és a Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK c. diákrovatának csapata közreműködésével. Várjuk a tizenéveseket és szüleiket, illetve mindenkit, akinek erről van véleménye.

16.30 HolddalaNap Zenekar: Dana-dana-dandala. Családi koncert kicsiknek és nagyoknak csuda lényekről s Isten csudáiról(Meseforgó Színpad, Szabadtéri színpad)

17.00 Muzsikás Együttes koncert és gyerek táncház (Családi Színpad, B épület földszint)

18.00 Mesterségem címere játék és a ReRandi nyereményeinek sorsolása (Családi Színpad, B épület földszint)

18.00 Alta-hangja interaktív családi verskoncert (Holdvilág terem, B csarnok, bejárattól jobbra). Versek, dalok az Alta-tó partjáról Szigeti Ildi – Alta: Tódal kötete alapján. Ének, vers: Szigeti Ildi. Gitár: Schwenk András

II. Programfolyamok:

 

EGÉSZ NAPOS INTERAKTÍV PRoGRAMOK (B épület) 10.00 – 18.00 között

KIÁLLÍTÁS (B csarnok emeletén) Böjte Csaba: A szeretet bölcsője c. könyvéből
Tizennyolc mérföld, tizennyolc kő – tizennyolc fejezet az együttélésről, a szeretetről, az összecsiszolódásról, a családról. Mi vajon a boldog házasság titka? Van egyáltalán bármiféle titok? S ha van, ki súgja meg, s ki adja tovább? Váradi Levente fotói, versek és Böjte Csaba gondolatai.

CSALÁDORSZÁG – MESE SZIGET (B csarnok bejárattól balra)

Csigabiga Palota – babák-mamák birodalma. Ölbéli kalandozás a képzelet szárnyán.

Baba-ház Ölbéli játékok, ringatók. Hempergők, kúszó-mászó- bújócskázó játékok. Csörgők, zörgök zenesarok… Képességfejlesztő, építő, ügyességi és logikai játékok. Szerepjátékok: babakonyha, babaszoba, szerelőműhely, boltos játszó, várjáték, bábparaván…

12.00 Kerekítő foglalkozás – Ölbeli játékok és mondókák

Csodaceruza Rajzsarok és szerkesztőségi műhely

Könyvkuckó – könyvlapozó, gyermekkönyvek, dedikálások

CSALÁDORSZÁG – CSALÁDI SEGÍTŐ SZIGET (B csarnok)

Civil szervezetek a családokért, kiadványok, szolgáltatások, segítség a mindennapok kihívásaihoz, lehetőség az öröm közösségben való megélésére. Gyertek, ismerjétek meg programjaitokat, csatlakozzatok ti is tevékenységükhöz! Az asztaloknál programokat, játékokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak!

CSALÁDORSZÁG – Meghallgat-Lak (B csarnok emeletén) 10.00-17.00 között

Egy sarok, ahol leülhetsz és beszélgethetsz, kérdéseket tehetsz fel és válaszokat kereshetsz! Életvezetési tanácsadók, pszichológusok, dúlák várnak!

 

JÁTSZÓPROGRAMOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK – Helyszín: Park 10.00 – 18.00 között

MESTERSÉGEM CÍMERE – Regélő mese és mesterség kalendárium

„Aki részt vesz a kalandokban csodálatos barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között.Hűst adó csillagsátor alatt a vándorok útra kelnek útilapuval, tarisznyával s kiscipóval szerencsét és mesterséget próbálni. A játék végén inasból mesterekké, királyúrfivá és királyleánnyá cseperednek, kinek-kinek szíve, esze s szerencséje szerint…”

A játékos barangolás során jelmezes játékmesterek és céhmesterek vezérelnek utadon! Kedves vándor! Keresd a cégérrel jelölt helyszíneket! Szerencsés utat!

A játék végén a Családháló támogatásával értékes magyarországi kulturális élményt nyerhetsz! Sorsolás a családi színpadon este 6 órakor.

PASZULY KERENGŐ – Magyar mesék kertje

Magyar népmesei elemeken alapuló interaktív mese és játék öt játékmesterrel, szellemes ügyességi gyakorlatokkal. Szeretettel várnak a Bab Társulat játékmesterei.

Családi fotó kalendárium  

„erről a képről most senki sem fog hiányozni”

Alkotóműhely – Családi Kézműves Játszóház

Játékok a régmúltból a jövő felé szél úrfiak birodalma, similabda készítés, nagyanyó ékszeres ládikója, társasjáték készítés, kikelet műhely

Családi Zenepavilon

Interaktív hangszerkiállítás, hangszerbemutató és hangszerkészítő műhely. Házigazda a Magyar Hangszer Míves Céh; Szerényi Béla ezüstkoszorús hangszerkészítő mester és családja

Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai.  Biztonságos közlekedésre nevelő közlekedési élményprogram az egész családnak

VÁSÁR – TÉR.  Helyszín: Park 10.00 – 18.00 között

Kézművesek, mesterek, halászfalu, csúzlizda, fa körhinta vár …

APÁRÓL FIÚRA – KÉZMŰVES vásár mesterség-bemutatókkal

MAGYAR CSALÁDI ÍZPORTÁL – gasztronómiai ínyencségek vására

KOMÉDIÁS VÁSÁRTÉR

Hórihorgas gólyalábasok, langaléta garabonciások, velloszipédes mutatványosok, kézi hajtású fa körhinta, családi csúzlizda. A nagyérdemű vásári publikum szórakoztatására.

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁR A CSALÁDHÁLÓ!

www.csaladhalo.hu

A rendezvényre a belépés díjtalan!