A játszótér nem csak gyermekeknek való!

Szerencsére már nem kell a gyerekjátszóterek eszközein szoronganunk akkor sem, ha gyermeklelkű felnőttként a kicsikhez hasonlóan élveznénk a csúszdázást. Külföldön régi hagyománya van, hazánkban pedig szinte nincs is olyan nagyváros, ahol ne lenne egy felnőttjátszótér.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 05. Családháló

Mire jó?

Aki legalább egy kisgyereket nevel, az szinte mindennap ott ücsörög egy játszótér valamelyik padján, és próbálja elfoglalni magát, amíg a csemete huszadszor építi meg a homokvárát vagy lovacskázik a többiekkel. Szerencsére egy idő után a fejlesztők meglátták a lehetőséget a felnőttekben is. Hiszen a legtöbbünk igenis vágyik arra az önfeledt örömre, játékra, az erő kipróbálására, fejlesztésére, ami a játékok használatával jár. Igen ám, de korábban maximum a láncos hintába fértünk bele, vagy a mászófalon próbálhattuk ki, megy-e még az a trükk a gyerekkorunkból (nem megy). Hogy ne legyen kínos, a gyerekjátszótereket kibővítették olyan erősítőgépekkel, amik játszva edzik az izmainkat, és elnevezték felnőtt játszótérnek. Így az apukák sem feszengenek, hanem bőszen húzódzkodnak, az anyukák pedig a futógépeken vagy a hasizomtrénereken próbálják visszanyerni régi alakjukat.

Kamaszoknak is!

A street workoutnak nevezett felnőttjátszóteres részeken a legtöbb gép vagy eszköz a saját testsúlyunk használatával erősít. Modern gépek ezek, nincs bennük semmi ciki, így a kamaszok is szívesen használják őket. Inkább ezeken lógjanak, mint az iskolából – mondogatják a tanárok, és igazuk is van. A tinédzserek kiélhetik gyermeklelkük minden titkos vágyát anélkül, hogy kárt tennének magukban vagy másokban – s ha éppen senki sem látja, elosonhatnak hintázni is egyet. A felnőttjátszótereken azok is kedvet kapnak a mozgáshoz, akik szívből utálják a tesiórákat, és dacból sem másznak kötelet. Vékonyak, túlsúlyosak, alacsonyak, magasak: bárki kipróbálhatja a gépeket, s közben sokat tesz saját testi-lelki egészségéért.

forrás: boredpanda.com