Jim Caviezel: az abortusz “a nyugati világ legnagyobb bűne”

A színész James Caviezel, aki Jézust játszotta Mel Gibson Passiójában, egy spanyol újságnak adott interjúban a „nyugati világ legnagyobb bűnének” nevezte az abortuszt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. november 01. Paulik András

A színész James Caviezel, aki Jézust játszotta Mel Gibson Passiójában, egy spanyol újságnak adott interjúban a „nyugati világ legnagyobb bűnének” nevezte az abortuszt.


A színész éppen legújabb filmjét reklámozta az országban, amikor egy újság feltette neki a kérdést: „megítélése szerint mi a Nyugat legnagyobb bűne?”

„Minden kétséget kizáróan az abortusz” válaszolta Caviezel. „Ahogy Teréz anya mondta, ’az abortusz a végén nukleáris háborúhoz fog vezetni’.

„Helytelen és elszomorító, mikor egy csatában az egyik ember megöli a másikat. A hun Attila messzebbre ment. Ő azt mondta ’nem csak férfiakat fogok ölni, de nőket és gyermekeket is’. Ezzel elérkezett a gonoszság egy újabb szintjére.”

„Mindazonáltal” folytatta a színész „az abortusz még messzebbre megy: mikor egy anya megöli a fiát, a saját természete, ösztönei ellen cselekszik. Az emberek választásról beszélnek, de amikor egy nő ezt cselekszi, amikor elpusztítja meg nem született gyermekének életét, akkor elértük a határt. Gonoszság tekintetében ennél a szintnél feljebb már nem mehetünk.

„Az Egyesült Államokban 50 millió abortuszt végeztek 1973 óta,” mondta Caviezel, aki megállapította, hogy a második világháborúban összesen ugyanennyi ember vesztette életét és „ez egy-ötöde a lakosságnak.”

„ A demográfiai háromszög megfordult. Az alja egyre inkább összemegy, míg a végén már nem lesz elég fiatal, hogy fenntartsa a lakosságot. Tehát mit tesznek? A következő lépés az úgynevezett ’halálhoz való jog’, az eutanázia,” mondta a Lifesitenews beszámolója szerint.

A hívő katolikus Caviezel, aki több híres hollywoodi filmben is szerepelt, pro-life nézeteit a való életben is bizonyította – örökbefogadott két kínai fogyatékos gyereket.