Jó szülő akarsz lenni? Ez a titka!

Őszinte vallomás egy kutató anyukától, aki arra jutott, minél jobban aggódik, hogy jó szülő legyen, annál nehezebben megy neki.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 12. Gyarmati Orsolya

Őszinte vallomás egy kutató anyukától, aki arra jutott, minél jobban aggódik, hogy jó szülő legyen, annál nehezebben megy neki.


Sarah Schoppe-Sullivan kutató, aki a közelmúltban anyuka lett, ám csakúgy mint sok sorstársa, ő is tele volt kétellyel. Az ő gondolatai következnek:

Annak ellenére, hogy fel vagyok vértezve egy fejlődéslélektan PhD diplomával, tisztán emlékszem az első pillanatokra és a rémületre, amikor kislányomat hazahoztam a kórházból. Nem voltam biztos benne, mit kell majd csinálnom és egyáltalán nem bíztam abban, hogy képes leszek olyan szülővé válni, amilyennek miatta lennem kellene, amelyet megérdemelne. Minden egyes apró döntés a táplálásról, ennek az apró védtelen emberke megóvásáról hatalmasnak és szorongással telinek tűnt.

Mi történik, ha nem tudom egy évig szoptatni? Kikapcsoljam a tévét, amikor ő is ott van a szobában, hogy megóvjam a passzív képernyőszennyezéstől? Jó lesz neki, ha öt hónaposan bölcsibe adom? A népszerű és rengeteg témát feldolgozó könyvek és tévéműsorok sem voltak túlzottan segítségemre, a gyermeknevelési kutatásokról már nem is beszélve.