Családháló

Kezdőoldal Háttér Jön a digitális érettségi vizsga!

Jön a digitális érettségi vizsga!

Három év múlva már digitálisan is érettségizhetnek a diákok az írásbeli vizsgákon – legalábbis néhány tárgyból. Szép lassan a digitális dolgozatírást is bevezetik.

Írta: Vajda Boglárka,

Három év múlva már digitálisan is érettségizhetnek a diákok az írásbeli vizsgákon – legalábbis néhány tárgyból. Szép lassan a digitális dolgozatírást is bevezetik.


Deutsch Tamás a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos a Magyar Időknek elmondta: a projekt legfontosabb célja, hogy mire a diákok leérettségiznek, „a digitális kornak megfelelő színvonalú digitális írás- és olvasástudással” rendelkezzenek.

Az ehhez kapcsolódó programok egyike egy első lépésben 30 milliárd forintos összegű eszközbeszerzési projekt, valamint a sorra nyíló páyázatok, melyek első körben 40 ezer pedagógus számára biztosítják a digitális kompetenciák elsajátításához szükséges továbbképzést.

A digitális átalakítás része lesz, hogy folyamatosan mérik majd a diákok és a tanárok képességeit e téren, azaz azt, hogy ismereteik megfelenek-e a digitális kor elvárásainak. A digitális pedagógiai szaktudás a pedagógus életpályamodellbe is bekerül, s az előmenetel feltétele lesz.

Deutsch hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb teret kap majd a digitális dolgozatírás, illetve 2019-ben már lehet ilyen módon érettségizni bizonyos tantárgyakból

Forrás: Magyar Idők (via)

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Anyatündér a konyhában, avagy így főzök a kisbabámnak

Világéletemben szerettem sütni-főzni, de az anyukaságnak van egy olyan hozománya is, hogy a kajákról is egyre felnőttesebben gondolkodom. Komolyan veszem...

Close