Karácsonyi Jószolgálat – Karácsonyfát és örömöt hoztak a székesfehérvári Iskolaházba a Várkert Bazár dolgozói

A Várkert Bazár munkatársai karácsony közeledtével „Jószolgálat-napot” tartottak a székesfehérvári Szent Imre Iskolaházban. A Jószolgálat-díj 2017-es évi családokért végzett szociális munka kategóriájában díjazott intézmény 14 pártfogoltja számára egy karácsonyfát és alá ajándékokat is hoztak a Várkert Bazár munkatársai. Az Iskolaház vezetőjével a Családháló is készített interjút korábban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
karácsony
2017. december 20. Közlemény

A Szent Imre Iskolaházat öt éve, Böjte Csaba atya szellemiségét követve a Polgárdi Don Bosco Iskolaház mintájára, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány támogatásával hozták létre. Együttműködve Székesfehérvár iskoláival, szociális intézményeivel, egyházi vezetőkkel és támogatókkal jelenleg 14 rászoruló gyermek és családjaik mindennapjait segítik közös tanulással, játékokkal, fejlesztő és felzárkóztató foglalkozásokkal, gondoskodással, a spontán szerveződő, de mindig megbízható önkéntes segítőiknek hála. Mindent megtesznek azért, hogy egészséges és szerető környezetet biztosítsanak a kisiskolástól kamaszkorú pártfogoltjaik számára. Itt az ennivalón és a tiszta ruhán kívül minden gyereknek bőven jut a jó szóból, az odafigyelésből és az ölelésből is. A Jószolgálat-díj számukra egy óriási visszajelzést jelentett, hogy a munkájukat a saját környezetük is elismeri. A díjjal járó 1 millió forintos juttatást a gyerekek nyári táboroztatásban tudták hasznosítani. A Szent Imre Iskolaház vezetőjével a Családháló is készített interjút korábban, ITT olvasható. 

A Várkert Bazár a Jószolgálati-díj 2017-es CSALÁDOKÉRT VÉGZETT szociális munka intézményi kategória támogató partnereként a székesfehérvári Szent Imre Iskolaház lakói és dolgozói számára igyekeztek örömet szerezni. Az önkéntes csapat december 14-én tíz fővel indult útnak Székesfehérvárra, hogy az általuk támogatott Szent Imre Iskolaházba járó gyermeket karácsonyfával, játékokkal és könyvekkel ajándékozzák meg karácsony közeledtével az első személyes találkozón.

A délután beszélgetéssel indult, ahol Takács Gyula nyugdíjas önkéntes mesélt az Iskolaház alapításáról, a ház üzemeltetéséről, a mindennapok nehézségeiről és a hozzájuk járó gyerekek kedvességéről mesélt. Ezt követően körbevezette a látogatókat az intézményben, amelynek láthatóan minden sarkát a szeretet és az őszinte törődés hatja át. A Várkert Bazár munkatársai a gyerekekkel együtt feldíszítették a fenyőfát és egy családias hangulatú vendégség keretében meghívták az Iskolaházba járó gyerekeket és dolgozókat a 2018-ban rendezett családi programjaikra. A Várkert Bazárban már januártól gazdag programkínálattal várják a látogatókat, az iskolaház közösségét ingyenesen látja vendégül az intézmény a jövő évben.

A Várkert Bazár a főváros egy olyan egyedülálló építészeti alkotása, amely egyszerre képes történelmi, kulturális és természetközeli élményt nyújtani, miközben a szórakozás, a kikapcsolódás és művelődés színtere. Az adventi hétvégéken koncertekkel, irodalmi estekkel, gyerekprogramokkal és kiállításokkal várják a látogatókat. A Jószolgálat-díj 2017-es év családokért végzett szociális munka intézményi kategóriájának támogató partnere a Várkert Bazár, ahol a májusi díjátadó került megrendezésre.