KDNP-közlemény a babamentő inkubátorok tervezett megszüntetéséről

Amint arról már írtunk, az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága be akarja tiltani az EU-ban a babamentő inkubátorokat. Erre reagált most a KDNP egy közleményben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
babamentő
2015. október 29. Gyarmati Orsolya

Amint arról már írtunk, az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága be akarja tiltani az EU-ban a babamentő inkubátorokat. Erre reagált most a KDNP egy közleményben.


A közlemény szövege:

„Zéró tolerancia a toleranciabajnoktól

Döbbenten értesültünk arról, hogy az ENSZ ismét hadat üzent a babamentő inkubátoroknak. A múlt héten Lengyelországot szólították fel arra, hogy hagyják abba az “embertelen” gyakorlatot, arra hivatkozva, hogy a gyermek joga és identitása sérül, hiszen nem tudja meg kicsoda.
Felszólítjuk az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát (CRC), hogy hagyjon fel az újszülöttmentő inkubátorok betiltására irányuló tevékenységével! A tolerancia bajnokai – akik a szolidaritás, egyenlőség, elfogadás jelszavakkal kampányolnak – most bebizonyították, hogy ismét csak üres szavakat mondanak, és a balliberális, magukat jogvédőnek mondott szervezetek családellenes törekvéseit támogatják.

Téves és félrevezető arra hivatkozni, hogy az inkubátorba tett csecsemőnek sérül a szülei megismeréséhez való joga, hiszen a legjobban akkor sérül, ha meg sem születik, vagy világra jötte után hagyják meghalni. A lengyel gyermekjogi ombudsmannal egyetértve mi is azt valljuk, hogy az élethez való jog mindenek felett áll.
Itthon, a mintegy 20 éve üzemelő újszülöttmentő készülékeknek több mint 150 ember köszönheti az életét. Jelenleg 32 nyilvános inkubátor működik hazánkban. A betiltáspárti ENSZ kezdeményezés magyar szószólóinak ezért azt javasoljuk, hogy felszámolásuk helyett inkább az életmentő inkubátorhálózat bővítésén fáradozzanak! Az anonim szülés lehetőségének megteremtésén és a krízis helyzetben lévő anyák egyéb módon való segítésén nem az inkubátorok megszüntetése, hanem azok megtartása mellett kell dolgozni, hogy a megfogant gyermekeknek minél több esélyük legyen az életre!”