Kellemes lábadozást!

Ha túl vagytok a betegség nehezén, segítünk néhány tippel, hogy jobbá tehesd a lábadozás napjait! Csupa kipróbált ötletet ajánlunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2016. január 31. Gyarmati Orsolya

Ha túl vagytok a betegség nehezén, segítünk néhány tippel, hogy jobbá tehesd a lábadozás napjait! Csupa kipróbált ötletet ajánlunk.


Várd ki a gyógyulást!

Biztosan fáradt vagy, kialvatlan, és bőven elég volt átérezni a kicsi fájdalmát, félelmét. Milyen jó, hogy ennek vége! Mégis jobb, ha még adsz a kicsinek néhány napot. Ha már közösségbe jár, csak akkor menjen újra, ha teljesen meggyógyult! Ha bébiszitter vigyáz rá, amíg dolgozol, vagy magánintézménybe jár, ahol elfogadnak egy kis köhögést, szipogást, akkor is próbálj inkább otthon maradni vele. Így esélyt adsz arra, hogy fizikailag és lelkileg is összeszedje magát, és ne essen vissza az első adandó alkalommal.

Tiszta levegőt!

Ha már nem lázas, nyugodtan menjetek ki a tiszta levegőre, vagy legalább szellőztess gyakran. Kint kevesebb a kórokozó, a hűvös-párás környezetben megszűnik az orrdugulás, szünetel a köhögés. A mozgás is jót tesz a lábadozónak, persze csak a séta, nem a futkározás. A hancúrozáshoz még erőt kell gyűjteni!
 
Játsszatok!

Nyüzsgés, kismotorozás, bukfencezés nélkül unalmas az élet. Szükség lesz egy kis találékonyságra, hogy a pici egy helyben is elüthesse az időt. Ez az építőjátékok, az öltöztetőbaba, a gyurmázás, a mese ideje. Nem szerencsés, ha a tévé helyettesít naphosszat, bár érthető, ha nem állsz folyamatosan a kicsi rendelkezésére. Erre az időre szabad tévézés helyett válassz igényes animációs filmet vagy érdekes, izgalmas mesecédét.