KÉPEK: Így fut egy valódi nő babakocsival

„10 anyuka, 10 történet” Egy kampány, melynek célja, felhívni a figyelmet a szülés utáni sportolás fontosságára és gyógyító erejére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
édesanya
2015. szeptember 06. Csontos Dóra

„10 anyuka, 10 történet” Egy kampány, melynek célja, felhívni a figyelmet a szülés utáni sportolás fontosságára és gyógyító erejére.


Nemrég nagy port kavart egy babakocsival futó modell képe, aki szülés után pár héttel bombaformában, bikiniben futott az utcán. Az amszterdami babakocsi gyártó célja az volt, hogy egy sportos anyukával reklámozza az új futó-babakocsijukat, ám a kampány visszafelé sült el. A reklámon sokan felháborodtak, a legtöbb komment inkább negatív volt, mint pozitív. Ezen felbuzdulva készített kampányt a Fuss Babakocsival Egyesüle, hogy megmutassa, hogyan is futnak az igazi nők, édesanyák.

10 különböző élethelyzetben lévő anyuka meséli el személyes történetét, osztja meg, hogy milyen változásokon és nehézségeken ment át gyermeke születése után, hogyan nyerte vissza önbizalmát, fittségét, talált új barátokra, mászott ki akár a depresszió mély gödréből. Könnyű azonosulni velük, mivel szinte minden anyuka számára ismerős, hogy mennyire nehéz kialvatlanul, több gyermekkel, túlsúllyal és segítség nélkül rávenni magunkat arra, hogy sportolni kezdjük. Pedig ez a megoldás sok hétköznapi problémára, ettől lehetünk energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak, könnyebben helyt tudunk állni a hétköznapokban.Ráadásul a több száz fős Fuss babakocsival mozgalom mindenben segít, hogy el tudják kezdeni a vállalkozó szellemű szülők a babakocsis futást.

A Fuss Babakocsival Mozgalom 10 húsvér magyar anyukáról készített fotósorozatot, mely sokakat megszólít.

További információk a Fuss babakocsival honlapján.

Fotó: Zákány Gábor