Keresztúton a pápa

Péntek este Ferenc pápa keresztútra indult a krakkói ifjúsági világtalálkozón. Az egyes stációkhoz az irgalmasság cselekedetei kapcsolódtak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. július 30. Gyarmati Orsolya

Péntek este Ferenc pápa keresztútra indult a krakkói ifjúsági világtalálkozón. Az egyes stációkhoz az irgalmasság cselekedetei kapcsolódtak.


A Szentatya azt a kérdést feszegette, vajon hol van Isten, ha annyi a rossz, a gonosz, oly sok háború sújtja a földet és annyi a nélkülöző, szenvedő ember. Jézus válasza erre az, hogy Isten minden egyes szenvedőben ott van, ő maga az, aki Jézus révén azonosul a fájdalommal.

A keresztút üzenete ma is az, mint 2000 éve:  a tökéletes önfeláldozás, a mások szenvedésének átvállalása. „Ma az emberiségnek olyan férfiakra és nőkre van szüksége, különösképpen hozzátok hasonló fiatalokra, akik életüket nem „félig-meddig” akarják élni, hanem akik készek a legszegényebb és leggyengébb testvéreik önzetlen szolgálatára szentelni életüket, Krisztust követve, aki egészen odaadta magát a mi üdvösségünkért. A rosszal, a szenvedéssel, a bűnnel szemközt Jézus tanítványa számára az egyetlen lehetséges válasz: önmaga odaadása, életéé is, Krisztust követve, a szolgálat magatartása. Ha valaki – aki kereszténynek mondja magát – nem azért él, hogy szolgáljon, az nem szolgál rá, hogy éljen. Életével megtagadja Jézus Krisztust.” – tette közzé a pápa szavait a Magyar Kurír.