Kezdje az iskolát is otthonról

Ha elege van a tülekedésből a füzetcsomagokért, ha semmi kedve az iskolakezdési bevásárlással járó sorbaálláshoz, és a gyerekét is minimálisan érdekli az egész hajcihő, akkor összeszedtünk néhány helyet, ahol akár a teljes bevásárlást is elintézheti anélkül, hogy kimozdulna a lakásból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2013. augusztus 20. bencze.aron

Ha elege van a tülekedésből a füzetcsomagokért, ha semmi kedve az iskolakezdési bevásárlással járó sorbaálláshoz, és a gyerekét is minimálisan érdekli az egész hajcihő, akkor összeszedtünk néhány helyet, ahol akár a teljes bevásárlást is elintézheti anélkül, hogy kimozdulna a lakásból.


Olyan helyeket kerestünk, ahol akár még a füzet borítójának mintáját is ki lehet választani a neten keresztül, hogy a gyermeke is kivehesse részét a karosszékből vásárlásból. Sajnos néhány helyet ki kellett húzni a listából, mert szinte minden kapható az iskolakezdéshez, de olyan fontos dolgok, mint rajzlap, vagy számolókorong például nem. Így esett ki az egyébként kézenfekvő választásnak tűnő Office Depot is, ahol se hőmérő, se betűsín, de még technika csomag sem volt.

Jó tanács, hogy most rendelje meg az olyan szívatós dolgokat is, amik majd év közben kerülnek elő, például a műszaki rajzlap, vagy a hurkapálca, amikről általában csak aznap este derül ki, hogy másnap vinni kell. Nagyon fontos, hogy győződjön meg arról is, raktáron van-e az adott termék, mert általában külön jelölik azt, ami elérhető azonnal, és azt, ami nincs raktáron, tehát meg kell rendelni. Ha biztosra akar menni, akár hívja is fel a vevőszolgálatot, és egyeztessen a készlet mennyiségéről, illetve ha a visszaigazoló e-mailben azt látja, hogy a legtöbb dolog nincs készleten, nyugodtan mondja vissza a rendelést, amíg nem adják át a futárszolgálatnak, ezt megteheti.

A legtöbb hely egyszerre irodakellékekkel is foglalkozik, így kicsit nehezebb dolga lehet átláthatóság szempontjából. A kiszállítás átlagosan olyan 20.000 forinttól ingyenes, de az alatt is megéri ha arra gondol, hogy így tényleg csak a szükséges dolgokat veszi meg, nem kell kimozdulnia, nem idegesíti fel magát, parkoló jegyet sem vesz, viszont az otthon nyugalmában intézte el az egészet.

Nem meglepő módon az iskolakezdési webáruházas akcióba olyan nagyok is beszálltak, mint az Extreme Digital, a Shopline, vagy a Tesco, így akár az iskolarendezésen kívül más bevásárlásokat is letudhat. Alább a felmérés eredménye, az egyes webáruházak neveire kattintva pedig azonnal meg is nézheti, miről beszélünk.

E-papírbolt

Nem igazán látványos, főleg cégek kiszolgálásra szakosodott webáruház. A házhoz szállítás húszezer forint felett ingyenes, egyéb esetben nettó 1200 forint. Egyébként, amíg nem regisztrált magánszemélyként, minden árat Áfa nélkül fog látni, erre készüljön fel. Ha délután 3 óráig leadja a rendelését, és azok a rendszer szerint valóban raktáron is vannak (ezt egyébként ön is ellenőrizheti a regisztráció után), azt másnap reggel átadják a futárszolgálatnak, tehát 2-3 munkanapon belül meg is érkezhet a csomag.