Kiemelten segítené a kormány az egyházi intézményeket

Lázár János szombaton Makón jelentette be, hogy a jövőben az értékteremtő tudás mellett a lelki támogatás is rendkívül fontos a gyermeke számára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 05. Gyarmati Orsolya

Lázár János szombaton Makón jelentette be, hogy a jövőben az értékteremtő tudás mellett a lelki támogatás is rendkívül fontos a gyermeke számára.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a felújított Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium átadó ünnepségén a kormány nevében arra biztatta a történelmi egyházakat, hogy még több társadalmi missziót, közösségszervező és közösségépítő munkát vállaljanak.
 Az ország jövője a tudás mellett azon múlik, “képesek leszünk-e összetartó közösséggé válni” – hangsúlyozta a politikus.
    

Lázár János kifejtette, a versenyképes tudás a 21. században hit és elkötelezettség nélkül nem sokat ér. A modern oktatás nevelés is egyben. A hatéves korában az oktatási rendszerbe bekerülő gyermek számára a tárgyi tudás és a lelki támogatás egyaránt fontos – tette hozzá.
 A kormány, amikor a hazai és az európai adófizetők pénzét osztja, különös figyelemmel lesz arra, nem elég önmagában csak tudást biztosítani, értéket is kell teremteni. Az értékteremtő tudás és a “szeretetközösség” létrehozása különleges támogatásban részesül majd – mondta Lázár János.
    

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök hangsúlyozta, aki fát ültet, iskolát és templomot épít, a jövőnek dolgozik.
 A szeged-csanádi egyházmegye hamarosan ezeréves fennállását ünnepli, első püspöke, Szent Gellért a tanárok, tanítók és pedagógusok védőszentje. Ezért is öröm volt, hogy az egyházmegye, ha ideiglenesen is, a csaknem háromszáz éves makói katolikus oktatási intézmény fenntartója lehetett, és bár átadta az iskolát a Boldogasszony Iskolanővéreknek, erkölcsileg és anyagilag továbbra is segíti működését – mondta a püspök.
 Az uniós támogatással megvalósított beruházás során az iskola régi épületszárnyának udvar felőli része és az új épületszárny teljes egészében hőszigetelt külsőt, korszerű nyílászárókat kapott, megújult a fűtésrendszer. Az új épület tetőzetén elhelyezett csaknem száz napelem az intézmény villamosenergia-fogyasztásának jelentős részét fedezni fogja.

Forrás: MTI