Királyi utód – Nincs hír a hercegnőről és gyermekéről

Hétfő estig semmiféle hivatalos hír nem került nyilvánosságra Katalin cambridge-i hercegnőről, Vilmos herceg várandós feleségéről, akit kora reggel szállítottak kórházba.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 22. Gyarmati Orsolya

Hétfő estig semmiféle hivatalos hír nem került nyilvánosságra Katalin cambridge-i hercegnőről, Vilmos herceg várandós feleségéről, akit kora reggel szállítottak kórházba.


A Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – hétfőn reggel egy rövid közleményben tudtatta, hogy a hercegnő a szülés tervezett helyszínére, az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájára érkezett. A közlemény szerint Katalin akkor a vajúdás korai szakaszában járt.


A Kensington-palota közölte azt is, hogy Katalin orvosai természetes szülésre készülnek. A Londonban összegyűlt több száz újságíró azonban 12 órával később sem tudott ennél többet, mivel az udvar részéről egész nap egyetlen további szó sem hangzott el.


Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt beszállították a szülészeti klinikára.

Amint Katalin gyermeke világra jött, a kórházból küldönc indul a Buckingham-palotába, az első számú londoni rezidenciára a trón majdani várományosának megszületését igazoló hivatalos okmánnyal. 


A sajtó és a lakosság hivatalosan akkor szerezhet tudomást a majdani uralkodó megérkezéséről, amikor – a hagyományoknak megfelelően – az erről szóló írásos hirdetmény megjelenik a Buckingham-palota kapuján belül, egy díszes irattartó állványon, a gyermek nemével, születési időpontjával és súlyával.


Hétfő esti értesülések szerint ha ez legkésőbb éjfélig nem történik meg, akkor e hivatalos bejelentés valószínűleg csak kedd reggel várható.


A királynő a nap folyamán visszatért első számú rezidenciájáról, a London nyugati határában fekvő windsori kastélyból a Buckingham-palotába, de ez nincs közvetlen összefüggésben a hercegi utód érkezésével, mivel az uralkodó rendszerint minden hétfőn visszautazik Londonba egy-két napra hivatalos intézendőinek ellátására.


Károly trónörökös, Vilmos édesapja hitvesével, Kamilla hercegnővel a nap folyamán a Londontól 300 kilométerre északra fekvő Yorkban és környékén tett hivatalos látogatást, és az őt kérdezgető alattvalóknak rendre azt mondogatta, hogy maga sem tud semmit első unokájának születéséről.

London az utóbbi hat év legmelegebb júliusi napját élte át hétfőn: délután 34 fok körüli hőséget mértek árnyékban, de ez sem tántorította el a Buckingham-palotánál összegyűlt turisták ezreit, akik saját szemükkel akarják látni a hercegi gyermek megszületéséről szóló hivatalos értesítés kihelyezését.