Kirándulás babával, kisgyerekkel

Kis séta az erdei utakon, rövidebb kerékpáros program, egész napos játszótéri program - erőnlétetektől, elszántságotoktól és persze a kis elsőtúrázótól is függ. Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a babás gyalog- és a biciklitúra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kirándulás
2015. május 11. Gyarmati Orsolya

Kis séta az erdei utakon, rövidebb kerékpáros program, egész napos játszótéri program – erőnlétetektől, elszántságotoktól és persze a kis elsőtúrázótól is függ. Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a babás gyalog- és a biciklitúra.


Könnyebben indulsz neki, ha korábban is rendszeresen kirándultál, de ötletes megoldásokkal, praktikus felszereléssel a kényelmesebbeknek sem megerőltető a kimozdulás. Hívj magaddal gyerekes ismerősöket, barátokat, így mindannyian jobban szórakoztok. Rövid gyaloglást és közös élményt nyújtó programot, például libegőzést, szalonnasütést, focizást tervezzetek.

Háti hordozóban

Indulás előtt tedd tisztába, és kínáld meg gyümölcsteával, vízzel. Állítsd az ülőrészt a megfelelő magasságra, hogy a kicsi karja szabadon mozoghasson. Beültetés után ellenőrizd, hogy nem szorult-e be a lábfeje. Nyáron elengedhetetlen a napvédelem, jó, ha a hordozónak teteje és esővédője is van, ha még sincs, mindig tegyél sapkát a gyerkőc fejére, adj rá hosszú ujjú ruhát. Kösd a kedvenc állatfiguráját vagy valamilyen babrálni való játékot a hordozó vállpántjára, hogy legyen mivel foglalkoznia, és menet közben ne veszítsétek el.

Erdei terepen használj vándorbotot az egyensúlyozáshoz: a hordozónem hátizsák, a gyerkőc hirtelen mozdulatokat tehet benne. Egy óra üldögélés elég lesz neki, tarts szünetet, és hagyd járkálni. Úgy válaszd meg a kirándulás célpontját, hogy játékra, mozgásra legalább annyi idő legyen, mint a menetelésre.