Kirúgták azt az állatkerti dolgozót, aki vízbe lökött egy kamaszt

Megszüntették az állatkerti dolgozó munkaviszonyát, és ismételten bocsánatot kértek a Fővárosi Állatkert vezetői a sértett családjától, amiért a munkatársuk vízbe lökte a szabályokat be nem tartó gyereküket. Miért is? Vélemény következik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 10. Csontos Dóra

Megszüntették az állatkerti dolgozó munkaviszonyát, és ismételten bocsánatot kértek a Fővárosi Állatkert vezetői a sértett családjától, amiért a munkatársuk vízbe lökte a szabályokat be nem tartó gyereküket. Miért is? Vélemény következik.


Az Index beszámolója szerint kirúgták azt a 18 éve a Budapesti Fővárosi Állatkertben dolgozó férfit, aki nemrég egy idióta kamaszt belelökött a Pálmaház mögötti vízmedencébe. Súlyosbító körülménynek nevezték meg, hogy a férfi azt vallotta nevelési célzattal tette, amit tett.

Tudjátok mit gondolunk? Igaza volt. De nem abban, hogy belelökte a gyereket a vízbe, hanem abban, hogy nevelésre szorulnának az ilyen látogatók. Mi elég sokszor megyünk állatkertbe az ország több pontján és rengetegszer tapasztaljuk azt, hogy mennyi féleszű szaladgál odabent. És nem, nem az állatokra gondolunk. Szörnyű látni, hogy a NE ETESS tábla mellett egy felnőtt (!!!) nő a chipset dugdossa be a kismajmoknak. Egy másik helyen, ahol az van kiírva, hogy NE HANGOSKODJ, akkor az üveget veri a gyerek és visít, hogy az a szerencsétlen kisállat rá figyeljen. A szülő mit csinál? SEMMIT. Sorolhatnánk még az ehhez hasonló vagy éppen cifrább eseteket, de a lényeg a lényeg, hogy NEVELÉSRE és egy kis KULTÚRÁRA szorulnának a mai fiatalok. De, ami számunkra a legszégyenteljesebb az az, hogy a gyerek kitől tanulja meg ezeket? Ki nem szól rá, sőt, támogatja a tettében? A SZÜLŐ!

Kirúgták 18 év után azt a férfit, akire korábban az Állatkert állítása szerint nem volt panasz. Elgurult a gyógyszere, hogy ilyet tett? Előfordulhat. Nem gondolta végig a tettét és bűnhődnie kell? Előfordulhat.

De egy biztos: már mi magunk is rászóltunk fiatalra és felnőttre, hogy „hahó, nem tudsz olvasni?!” És még ő van felháborodva, hogy te aztán mekkora egy bunkó vagy és különben is, mi baja lehetne egy gyümölcsevő állatnak a chipstől?

Jogosan feltehető a kérdés: ki az idióta a történetben? A védtelen állat? A jégdarabokkal dobálózó kamasz? Vagy az, aki ezt látva nem, hogy odaszól, hanem hangosan röhög?

Ez nem egy helyes nevelési módszer volt, de tény és való, hogy NEVELÉSRE SZORULNÁNAK mind a felnőttek, mind a fiatalok!