Kismamabarát applikációt indított a Családháló.hu

Kismamabarát telefonos alkalmazást indított a Családháló.hu honlap. Az okostelefonokra letölthető applikáció megmutatja, hogy az ország területén hol találhatók kismamabarát helyek, tehát pelenkázó-, és szoptatóhelyiségek - közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2015. június 11. Csontos Dóra

Kismamabarát telefonos alkalmazást indított a Családháló.hu honlap. Az okostelefonokra letölthető applikáció megmutatja, hogy az ország területén hol találhatók kismamabarát helyek, tehát pelenkázó-, és szoptatóhelyiségek – közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.


Az új applikációt, amelynek most indul a nyílt tesztidőszaka, Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mutatta be Budapesten. A “családháló” elnevezésű alkalmazás azzal segíti a kismamák mindennapjait, hogy megmutatja, hol és milyen lehetőség van tisztába tenni vagy megszoptatni a csecsemőket, ha úton van a család.

A Családháló.hu honlap és közösség az elmúlt hetekben elkészítette a kismamabarát intézmények, köztük kávézók, éttermek, áruházak, boltok adatbázisát, amelyet folyamatosan frissítenek az alkalmazas [at] csaladhalo [dot] hu címre beérkező javaslatok alapján.

Az alkalmazás lehetőséget biztosít az egyes kismamabarát helyek értékelésére, Google-térkép alapú útvonaltervezésre, akár gyalogosként, tömegközlekedéssel vagy autóval utazik a család.

Az applikáció ingyenesen letölthető, egyelőre csak androidros telefonokra, de a tervek szerint nemsokára IOS-en is elérhető lesz.