Kitiltanák a nyilvánosan szoptató hajléktalan anyát a szállóról?

Ki akartak tiltani egy Hawai utcáin élő asszonyt a hajléktalanszállóból, mert nem takarta el magát “megfelelően”, amikor kisbabáját szoptatta.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2014. július 07. Gyarmati Orsolya

Ki akartak tiltani egy Hawai utcáin élő asszonyt a hajléktalanszállóból, mert nem takarta el magát “megfelelően”, amikor kisbabáját szoptatta.


Karen Penley-t nemrég egy szociális munkás figyelmeztette arra, hogy nyilvánosan csak úgy etetheti meg kisbabáját, ha letakarja felsőtestét. Amikor ez ellen Karen tiltakozni kezdett, a férfi azt válaszolta, hogy joga van hozzá, hogy megvonja Karentől a hajléktanalszállóban tartózkodás lehetőségét, ha nem engedelmeskedik.

A szociális munkás munkáltatója, Connie Mitchell tagadja, hogy beosztottjuk kirúgással fenyegette volna Penley-t. “Megkértük őt arra, hogy legyen tekintettek a többiekre, és persze lehetősége van más helyet keresnie, ha akar, de nem tesszük őt ki. Ha elhagyja a szállót, az kizárólag az ő döntése.”

A hawaii törvény e tekintetben egyértelműen fogalmaz: “Diszkriminlásnak minősül megtagadni, megpróbálni megtagadni bármiféle egyenlő bánásmódot, terméket, szolgáltatást, előnyt, privilégiumot vagy szállást egy nőtől azért, mert szoptatja a gyermekét.

Mitchell állítása szerint Penley-nek három különböző helyet is felkínáltak, ahol nyugodtan szoptathatott volna egyedül, de ő visszautasította a lehetőségeket.

“Minden szoptató anya tudomására szeretném hozni, hogy semmi rosszat nem teszünk, amikor nyilvánosan etetjük kisbabánkat, és nem kell eltakarnunk magunkat, hiszen nem valami perverzió az, amit teszünk, csupán szoptatunk!”, nyilatkozta a nő a Hawaii News-nak.