Különös tények az eljegyzésekről

Tudni akarod, hány pár költözik össze eljegyzés előtt és ez miképp befolyásolja az esélyeiket arra, hogy még az 50. házassági évfordulójukat is megünnepelhessék? Vajon hány menyasszony várandós az esküvőjén, és hol a határ egy “átlagos” eljegyzésen? Íme, néhány érdekesség.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 18. Szaurella

Tudni akarod, hány pár költözik össze eljegyzés előtt és ez miképp befolyásolja az esélyeiket arra, hogy még az 50. házassági évfordulójukat is megünnepelhessék? Vajon hány menyasszony várandós az esküvőjén, és hol a határ egy “átlagos” eljegyzésen? Íme, néhány érdekesség.


A nők kb. 95 százaléka kap eljegyzési gyűrűt, de ez az arány egyre csökken. A “gyűrűs” csoporton belül 85 százalék magán az eljegyzésen kapja meg az összetartozást szimbolizáló ékszert a párjától. Az ilyen eljegyzések 42 százalékánál a menyasszonyi is segít a gyűrű kiválasztásában, de 85 százalékában a férfiak fizetnek az ékszerért.

A hölgyek 84 százaléka azt szeretné, ha a választottjuk meglepné őket a házassági ajánlattal, ám elgondolkodtató, hogy a megkérdezett nők 28 százaléka  simán elhalasztaná az eljegyzését, ha nem azt a gyűrűt kapja, amelyiket szeretné – ezek után nem csodálkozunk rajta, hogy a férfiak 57 százaléka kifejezetten stresszesnek tartja a meglepetésgyűrű vásárlását.

A menyasszonyok kétharmada szeretné, hogy választottja kérje meg édesapja áldását a házasságra.  Gyakori indoknak számít az eljegyzés halasztgatásánál, hogy a menyasszonyok ki akarják várni, hogy pontosan azt a gyűrűt kapják meg, amit kinéztek, márpedig az ilyen ékszerre gyakran kell gyűjtenie szegény vőlegényeknek, nem beszélve arról, hogy sok pár addig nem szeretné összekötni az életét, amíg nincs elég pénzük egy lakás megvásárlásához.

A menyasszonyok hat százaléka már várandós, amikor az oltárhoz vezetik, és ez az arány kitartóan növekszik. Sok pár ugyanis addig nem szeretne összeházasodni, amíg nem bizonyosodik be, hogy lehet gyermekük.

A párok átlagosan 16 hónapig járnak jegyben az esküvőjük előtt. Húsz százalékuk több mint három éve ismerkedett meg egymással. A megkérdezett fiatalok hetven százaléka már az esküvő előtt együtt él, de csak 80 százalékuk marad együtt a 10. házassági évfordulóig. A házasságok mindössze öt százaléka éri meg az ötvenedik évfordulót, írja a Frontarticles.

A boldog pároknak kevesebb mint a fele fekszik le egymással a nászéjszakán: sokkal fontosabb számukra, hogy a kimerítő esküvő és lagzi után végre lezuhanyozhassanak és nyugodtan alhassanak egy jót.

Egy kapcsolat jóval több számadatoknál. Ha egy párkapcsolat közös értékeken nyugszik, amelyekre hosszú távon lehet építeni, a szeretet, az alázat és a szándék arra, hogy mindig jobb legyen, hosszú közös jövőt vetít előre.