Le a pelenkával!

Sok oka van annak, miért épp a nyár a legjobb idő arra, hogy gyermekünket átszoktassuk a pelenkáról a bilire. Íme néhány tipp, hogyan csináld!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bilire szoktatás
2013. augusztus 03. Gyarmati Orsolya

Sok oka van annak, miért épp a nyár a legjobb idő arra, hogy gyermekünket átszoktassuk a pelenkáról a bilire. Íme néhány tipp, hogyan csináld!


Pucér fenékkel a kertben

Az egyik legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen nem adunk pelenkát a kicsire és úgy megyünk ki vele játszani a kertbe. Így ugyanis gyermekünk is látja, mi is történik, és jobban rájön, miről is beszélünk, amikor azt mondjuk: “Nézd csak, pisilsz!”

Textilpelus

Próbálkozhatunk az átállás ideje alatt textilpelenkával is, mivel ebben a kicsi azonnal érzi, hogy az nedves, és kényelmetlen. A textilpelenka nyáron azért is előnyös, mert szellőzik.

Utazóbili

Ma már a legtöbb kozmetikai szereket áruló üzletben lehet kapni egyszer használatos biliket, amik nagyon hasznosak utazás közben, ha épp átszokóban a gyerek. A kicsik sokszor nem tudják visszatartani a vizeletet, és egy gyorsan előkapható bili sok kellemetlen helyzettől kímélhet meg minket.

Kezdd el az átszoktatást a nyaralás alatt!

A nyaralás azért ideális a bilire szoktatásra, mert ilyenkor az egész család folyamatosan együtt van, így a gyerekekre is több idő, figyelem jut.

Könnyen cserélhető ruha

Utazás közben mindig fontos, hogy olyan ruha legyen a gyereken, amit nagyon könnyű kicserélni, ha mégis “baleset” történne. Nyáron igazán nem jelent egy-két tiszta nadrágot bedobni a táskánkba!

Folyadékpótlás

A bilire szoktatás időszakában külünösen fontos, hogy többet igyanak a kicsik, mint egyébként, hiszen ha nehezen jön ki a széklet, akkor a gyerekek a fájdalommal fogják összekötni a bilizést, és nem lesz kedvük hozzá. Az itatópohár, és a magas nedvességtartalmú gyümölcsök sokat segítenek, írja a Natural Parents Network.