Levél egy még meg nem született kisbabának a brüsszeli robbantás után

Egy anya levele 16 hetes magzatához, aki - vele együtt - túlélte a brüsszeli robbantásokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
áldozat
2016. március 28. Gyarmati Orsolya

Egy anya levele 16 hetes magzatához, aki – vele együtt – túlélte a brüsszeli robbantásokat.


Amire Sneha Mehta emlékszik, az nem annyira a zaj, a törmelék vagy a félelem, hanem az idegenek kedvessége.

Sneha és férje, Sameep épp Abu Dhabiból repültek Brüsszelbe, amikor a bomba felrobbant a repülőtéren és a mennyezet elkezdett beomlani. A robbanáskor a házaspár sok más emberhez hasonlóan nem tudta, mit csináljon. Bár Snehának eszébe jutott, hogy talán ott fognak meghalni, mégsem félt, hiszen együtt volt szeretett férjével.

A házaspárnak sikerült eljutni a garázsig. Sok embert láttak ott az autójuk mögé bújva, akik túl dermedtek voltak a félelemtől ahhoz, hogy elfussanak. A rendőrség és a mentőcsapatok szinte azonnal megjelentek a helyszínen, és mindent megtettek, hogy segítsenek. Sneha tudta, hogy túl fogja élni.

Túl kellett élnie. Hiszen 16 hetes terhes volt.

A házaspár felrohant az autópályára. Egy taxis felvette őket, majd elvitte a párt a kórházba, ahol az ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy a kisbabával minden rendben van. Amikor Sneha épségben hazaért férjével Antwerpenbe, a nő úgy érezte, levelet kell írnia a babának. Hogy mikor adja oda neki a levelet, még nem döntötte el. Talán, amikor 16 éves lesz. Talán később.

„Nem tudom, tudattuk-e már veled személyesen, de amikor 16 hetesen a szívem alatt hordtalak, felrobbant mellettünk egy bomba a brüsszeli reptéren. Nem számít, ma hol tart az emberiség, el akartam neked mondani, hogy az élet csodálatos dolog, és a világ tele van figyelemreméltó emberekkel.

Te nem csak hitet, de okot is adtál nekünk, hogy éljünk. Amikor a bomba felrobbant, jobban éreztem, hogy élek, mint bármikor életemben. Tudtam, hogy meg kell védenem téged, ezért nyugodt maradtam és biztos voltam benne, hogy túl fogom élni ezt az egész szörnyűséget.

Amikor beértünk a Sint-Augustinus kórházba és megláttunk téged az ultrahangon, ahogy békésen szopizod az ujjadat, minden bizalmatlanság, félelem és gyűlölet, amit a terroristák iránt éreztem, elpárolgott.

Teljes szívemből remélem, hogy egy jobb világba születtél, és ha nem, akkor mindent megteszel, hogy a legjobbat hozd ki belőle. Nagyon értékes vagy a számunkra. Azt hiszem, a világ nagyon sok szeretetet és reményt küldött az utadba, te pedig tartozol az életednek azzal, hogy visszaadod ezt a sok jóságot.

Légy mindig bátor és egészséges. Nem lehet kifejezni szavakkal, mennyire szeretünk.

Anya és Apa”

Forrás: CNN (via)