Lovas eszközöket kapott a fóti lovasterápiás központ

Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence országgyűlési képviselő. Az eszközöket pénteken a fóti központban vették át a gyerekek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. szeptember 26. Csontos Dóra

Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence országgyűlési képviselő. Az eszközöket pénteken a fóti központban vették át a gyerekek.


A sérült gyerekek gyógyulását segítő központ 1 millió forint értékben kapott olyan lovas felszereléseket, amelyek elsősorban a gyerekek biztonságát szolgálják. A négygyermekes Tuzson Bence az átadáson kiemelte a felelősség fontosságát, és azt, hogy aki a közéletben tevékenykedik, és a jövőről beszél, az a gyermekekről szól, hiszen a jövő tőlük függ. Mint mondta, a bíróság jogerősen 1 millió forint kártérítést ítélt neki, amiért az Együtt politikusa, Szigetvári Viktor megsértette a személyiségi jogait hazug állításokkal, és ezt az összeget teljes egészében erre az adományra fordította.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte: képviselőként a saját választókerületéért is felelősséget kell viselnie, a beteg gyerekekkel foglalkozó fóti lovasterápiás központ pedig rendkívül fontos szerepet tölt be. Mint hangsúlyozta, magától értetődő volt, hogy olyan intézmény kapja ezt az adományt, amely nagyon sokat tesz a gyerekekért.

Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség ügyvezető alelnöke az MTI-nek elmondta: elsősorban a gyerekek biztonságát szolgáló lovas felszereléseket kaptak, például lovas kobakokat, a legmodernebb technológia szerint készült mellényeket, de érkeztek olyan felszerelések is, amelyeket a gyerekek használnak a terápia során, illetve olyanok, amelyeket kimondottan a terápiás lovak használnak foglalkozásokhoz, kiképzésekhez. Bozori Gabriella emlékeztetett arra, hogy a lovasterápiás központ 2000-ben kezdte meg működését, és a kezdeti időszak a feltételek megteremtéséről szólt. Hozzátette: ma már hetente több mint száz gyerek jár a foglalkozásokra.

Az eseményen részt vett Lévai Anikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító tagja is.